Guardiola etter sesongens beste kamp i Premier League: – Et av mine stolteste øyeblikk som manager

Utrolig nok endte oppgjøret mellom Manchester City og Liverpool med kun to scoringer.

Manchester City – Liverpool 1-1 (0-0):

Oppgjøret mellom nummer tre og nummer fire på Premier League-tabellen ble en forrykende affære.

Om det var sjanserikt før pause, så eksploderte kampen etter sidebyttet.

Se alle høydepunktene øverst!

Liverpool tok ledelsen ved James Milner fra straffemerket seks minutter ut i omgangen, før Sergio Agüero utlignet til 1-1 i det 68. minutt.

– Begge lag ga alt og gikk for seieren. Jeg er sikker på at det var en fantastisk kamp å se for nøytrale fans. Vi er skuffet over at vi ikke tok alle tre poengene, men uavgjort var rettferdig til slutt, sa Liverpool-kaptein James Milner etter festforestillingen.

Manchester Citys manager Pep Guardiola brukte stor ord etter kampen.

– Dette var en av mine beste dager i min managerkarriere. Jeg er så stolt, sa Guardiola.

– Med tanke på måten vi kjempet, hvor mye vi løp og viljen spillerne viste så er det et av mine stolteste øyeblikk som manager. Måten vi spilte på gjorde at vi fikk mange sjanser mot oss, men vi skapte og mange sjanser. Problemet var at vi ikke var effektive nok, sa spanjolen til Sky Sports News.

Liverpools manager Jürgen Klopp var også fornøyd.

– Vi skapte en rekke sjanser. Vi kunne vunnet kampen, men klarte ikke å punktere den. City kom tilbake, og det fortjente de. Men holdningen til mine spillere og fotballen som ble vist var fantastisk, sa Klopp.

– En reklame for fotballen
Duellen mellom Jürgen Klopps Liverpool og Pep Guardiolas Manchester City endte 1-1.

– For en fotball, for et angrep, for et drama. Dette var rett og slett reklame for fotballen, utbrøt kommentator Øyvind Alsaker under den intense og forrykende storkampen.

– Uavgjort var et resultat som passer de andre topplagene perfekt. Både Manchester United, Chelsea og Tottenham vant sine kamper, mente han.

– Det var helt nydelig
Petter Myhre og Brede Hangeland kåret oppgjøret til sesongens beste kamp i Premier League.

– Det var helt nydelig. Vi satt og håpet at det aldri skulle ta slutt. Det var et ellevilt tempo og sjanser vi ikke trodde det var mulig å brenne, mente TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Hvis du ikke er forelsket i fotball før, så ble du det etter denne kampen. Jeg tar av meg hatten for det spillerne viste utpå der. Ingen lagene fortjente å tape etter det de presterte. Jeg mener denne inneholdt alt og var sesongens beste kamp, sa ekspertkollega Brede Hangeland.

Drøye ti minutter før slutt kunne Adam Lallana sikret Liverpool seieren. Men på uforklarlig vis maktet han å bomme på «alle sjansers mor».

– Det er en av de mest spektakulære missene jeg har sett på dette nivået, sa Alsaker om kjempemissen.

Lite sjanser i åpningsminuttene
Åpningsminuttene mellom Manchester City og Liverpool ble preget av en rekke tøffe dueller og mye stopp i spillet.

Den første virkelig store sjansen kom først etter 20 minutters spill. David Silva fikk ballen i god posisjon etter en retur, men på svakt vist blåste han ballen himmelhøyt over mål.

Noen minutter senere fikk Liverpool sin første sjanse. Mané ble spilt alene med keeper. Han ble hindret av en City-forsvarer og lyktes ikke med å sette ballen i mål.

Eventyrlige dobbeltsjanser
Fem minutter før pause fikk Manchester City en eventyrlig sjanse til å ta ledelsen.

Men både Sterling og Fernandinho bommet foran omtrent åpent mål etter innlegget fra David Silva.

To minutter etterpå bommet Liverpool på en eventyrlig dobbeltsjanse.

– Er det mulig, utbrøt Øyvind Alsaker om kjempesjansen til Manchester City.

Den første omgangen på Etihad endte dermed målløst.

– Vi så hva som stod spill og hvordan spillerne virkelig kjempet i hver duell, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om de første 45 minuttene på Etihad.

Milner scoret igjen
Seks minutter etter sidebyttet fikk Manchester City straffespark da Clichy felte Firmino.

– Det var tre straffesituasjoner før pause, en til City og to til Liverpool. Nå pekte dommer Oliver omsider på straffemerket, sa Alsaker.

James Milner scoret på sjuende av sju mulige fra straffemerket denne sesongen og sendte Liverpool i ledelsen.

– Liverpool er i ledelsen på Etihad! Det var kapteinen og det var iskaldt igjen fra James Milner. Og straffesparket, det var riktig dømt, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

I det 68. minutt utlignet Manchester City. De Bruyne fant Sergio Agüero med et godt slått innlegg fra kanten. Argentineren møtte innlegget perfekt og dundret inn 1-1.

– Det var Agüero igjen. Nå er han oppe i 25 mål totalt i alle turneringer. Presisjonen i innlegget fra 100 prosent og løpet 100 prosent, sa Alsaker etter 1-1-scoringen.

Manchester City intensiverte jakten på vinnermålet. Kvarteret før slutt traff Kevin De Bruyne stolpen etter nok en City-angrep.

Ti minutter før slutt kunne Liverpools Lallana sikret Liverpool 2-1-ledelse.

Men alene med keeper, og foran nesten blankt mål, maktet han på uforklarlig vis å bomme.

– Det er en av de mest spektakulære missene jeg har sett på dette nivået, sa Alsaker om kjempemissen.

På overtid var det Agüeros tur til å bomme. Fra fem meters hold sendte han ballen langt opp på tribunen fremfor nettmaskene. På sidelinjen hevet Pep Guardiola bare øyenbrynene.

Toppkampen på Eithad endte dermed 1-1.

Slik startet lagene:

Pep Guardiola gjorde to endringer etter tapet for Monaco. Sagna og Kolarov ble vraket i startoppstillingen. Otamendi og Touré kom inn på laget. Liverpools eneste forandring var Firmino inn for Origi.

Manchester City (4-1-4-1): Caballero - Fernandinho, Stones, Otamendi, Clichy - Touré - Sterling, De Bruyne, Silva, Sané - Agüero.

Liverpool (4-3-3): Mignolet - Clyne, Matip, Klavan, Milner - Wijnaldum, Can, Lallana - Mané, Firmino, Coutinho.

Dommer: Michael Oliver, Northumberland