MISTET LAPPEN: Bjørn Einar Romøren blåste rødt under en promillekontroll før søndagens Raw Air-renn.
MISTET LAPPEN: Bjørn Einar Romøren blåste rødt under en promillekontroll før søndagens Raw Air-renn. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Romøren mistet lappen i promillekontroll

– Jeg legger meg flat. Det skal ikke skje, sier han til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Einar Romøren (35) mistet lappen i en promillekontroll på vei til Vikersund søndag. Det var Drammens Tidende som først omtalte saken.

Den tidligere skihopperen jobber nå som markedssjef for hopp i Norges Skiforbund, og tok del i feiringen etter Robert Johanssons verdensrekord under Raw Air lørdag.

– Jeg feilvurderte mengden alkohol og antall timer før jeg kjørte bil, sier Romøren til TV 2.

– Lei meg og flau
Romøren ønsket først ikke å stå fram med navnet om episoden, men synes det er greit at det ikke rettes mistanke mot andre i miljøet. Derfor aksepterer han at navnet hans blir offentliggjort.

Hopperne og trenerteamet tok uansett buss til bakken, og Romøren som er hoppernes presseansvarlige fortalte TV 2 umiddelbart at han selv var synderen da vi spurte om hvem som hadde vært i kontrollen.

– Jeg er lei meg, flau og skuffa over meg selv, sier Romøren til TV 2.

– Skal ikke skje
Han forteller videre at han målte 0,6 da han ble kontrollert, og at han ikke tenkte på at han kunne være i faresonen da han satte seg i bilen i morges.

– Det skal uansett ikke skje. Det er bare å legge seg flat.

Romøren fikk en del skulderklapp av både utøverne, og andre ansatte i Skiforbundet i løpet av søndagen. Men sjefen for det norske landslaget ønsker ikke å si så mye om saken.

– Jeg er informert om saken, men har ingen kommentarer utover det Bjørn Einar selv har gitt, sier sportssjef Clas Brede Bråthen, til TV 2.

Blåste rødt gjentatte ganger
Det var litt før klokken 10.15 at han ble vinket inn på en promillekontroll ved Åmot.

Der skal han ifølge avisen ha Drammens Tidende blåst rødt gjentatte ganger, før han ble tatt med til politiet for blodprøve.

Politiets operasjonsleder Håvard Gåsbakk kan foreløpig ikke si nøyaktig hvor høy promillen var.

– Det er uvisst, men det ble førerkortbeslag. Promillen var nok på mellom 0.5 og 1. Trolig dagen derpå-promille, uttaler operasjonslederen til Drammens Tidende.

En Åmot-kvinne som skulle ta shuttlebussen til søndagens hopprenn i Vikersund ble vitne til hele hendelsen.

– Først så jeg politibilen som sto i busslommen og hadde kontroll. Så fikk jeg øye på skiforbundets bil og kjente igjen sjåføren, forteller hun til Drammens Tidende.

Romøren ble kjørt til Vikersund-bakken i en politibil.