Bjørgen tok sammenlagtseieren etter ny spurtduell med Weng

Heidi Weng forsøkte å rykke fra Marit Bjørgen i siste bakke, men VM-dronningen nektet å gi slipp. I spurten var det rått parti.

Se avslutningen i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Heidi Weng og Marit Bjørgen gikk ut med et mellomrom på ett sekund på ti kilometer jakstart i verdenscupavslutningen i Québec, og den norske duoen gikk samlet inn på oppløpet. I spurten var Bjørgen raskest, slik hun også var på fellesstarten i klassisk lørdag ettermiddag.

Dermed vant hun minitouren Québec sammenlagt foran Weng. Stina Nilsson fra Sverige ble nummer tre.

– Nå må vi snart slå henne, for hun har altfor bra selvtillit. Neste gang skal jeg ikke tro at jeg kan gå fra Marit i brattpartiet, for hun er sterk der også, sier Weng til NRK.

– Jeg tror nok Heidi er sterkere på oppløpet, men jeg sa før start at dette kunne gå begge veier. Jeg var veldig nervøs og skeptisk før start, sier Bjørgen til NRK.

Trønderen med fire VM-gull fra Lahiti var svært fornøyd avslutningen på verdenscupen.

– Det er utrolig artig. Det har vært en fantastisk sesong etter jul, og jeg har vunnet de lengre distansene jeg har stilt opp på. Jeg har begynt å bli en voksen dame, så det å klare å holde ungjentene bak meg er godt før en OL-sesong. Det er viktig for selvtilliten. Jeg har vært under pari i sprint, men det er godt å se at jeg fortsatt har avslutningen på lengre distanser, sier hun.

Weng forsøkte å riste av seg Bjørgen mot slutten, men 36-åringen slapp ikke. I stedet gikk hun forbi Weng inn på oppløpet. I spurten var hun overlegen.

– Jeg synes Marit så litt sliten, så jeg skulle angripe i brattbakken. Jeg angrer litt på at jeg ikke ventet, for jeg vet at jeg har spurten, men jeg ville være først i den siste bakken. Det som var viktig, men hun kom med en voldsom fart bakfra. Jeg følte meg veldig pigg, så det var veldig gøy å gå i dag. Jeg ble ikke stiv, så det var egentlig litt deilig, men jeg fikk ikke helt til oppløpet, forklarer Weng, som er vinner av verdenscupen sammenlagt, til NRK.

– Det er helt fantastisk. Det er en ny jente fra Norge som tar den, og det er veldig fortjent, mener Bjørgen.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer seks, plassen foran Maiken Caspersen Falla. Ragnhild Haga kom på 12. plass, mens Kathrine Harsem kom inn som nummer 15. Marthe Kristoffersen ble nummer 29.