Kjendiser startet kampanje for å sende fly med nødhjelp til sultofre – så kom svaret

Stjerner bruker internett for å få fokus på den største humanitære katastrofen siden andre verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fransk internettstjerne, Jerome Jarre, startet kampanjen «#TurkisairlinesHelpSomalia» på onsdag, og snøballen rullet i rekordfart.

Turkish Airlines er det eneste internasjonale flyselskapet som flyr til Somalia.

Kampanje skaffet fly

Superkjendiser som Ben Stiller, den amerikanske fotballstjernen Colin Kaepernick, og mange andre kjente og ukjente har engasjert seg i kampanjen.

Og etter kun to dager kom meldingen. Turkish Airlines offentliggjør at de sender et av deres lastefly til Somalia med 60 tonn nødhjelp.

– Som det eneste flyselskapet som forbinder Somalia til verden, vil vi mer enn gjerne levere deres kjærlighet og hjelp til Somalia på deres vegne. Vi er stolte over å være del av denne gode saken, sier en pilot fra Turkish Airlines i en video selskapet la ut på deres Twitterkonto.

– Dette er takket være alle dere som har delt hashtaggen. Gratulerer alle sammen. Jeg har aldri sett så mange engasjere seg på Twitter, sier en strålende fornøyd Ben Stiller.

– Dette er fantastiske nyheter. Vi får flydd ned mat og vann. Nå starter vi en ny twitterkampanje og Gofundme-side under hashtaggen #LoveArmyforSomalia, sier Colin Kaepernick.

FN: Verste katastrofe siden 1945

Seks millioner mennesker står i fare for å sulte i Somalia, og det er erklært nasjonal katastrofe. I likhet med Sør-Sudan, står de i fare for å opplevde den verste sultkatastrofen på flere tiår. FN kaller nøden på Afrikas horn for den verste humanitære krisen siden 1945. Nigeria og Jemen er også utsatt ifølge FN.

Flyet fra Turkish Airlines flyr til Somalia 27. mars, og fram til det samles det inn penger til sultofrene på en Gofundme-side.

Søndag morgen er det samlet inn over 1,4 millioner dollar på siden, eller cirka 12 millioner kroner.