Gjenopptok søk etter savnet mann i Rogaland

Både fly, ambulansebåt, kystvakten og redningsskøyter deltar i søket etter en savnet person i sjøen ved Finnøy i Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En arbeidsbåt ble funnet med motoren i gang i sjøen utenfor Finnøy i Rogaland i 11.30-tiden lørdag formiddag.

En mann er savnet etter at han ikke dukket opp til jobb klokken 07 lørdag morgen og en stor leteaksjon ble raskt iverksatt.

– En person er bekreftet savnet. Han skulle plukke opp en arbeidskamerat på en øy i morges. Da han ikke dukket opp ble det slått alarm. Vi har funnet arbeidsbåten med motoren i gang, sa redningsleder Eirik Walle ved HRS til TV 2 i 13-tiden.

Helikoptersøket ble avsluttet ved 17-tiden, men et fly fra Sola flyklubb fortsetter luftsøket. Et skip fra kystvakten ble også satt inn lørdag ettermiddag. I tillegg bidrar ambulansebåten Rygerdoktoren og redningsskøytene Bergen Kreds og Sjømann. Flere mannskaper fra Røde Kors og andre frivillige har også bistått.

Letemannskapene lette lørdag ettermiddag i området som er markert med rødt på kartet øverst i artikkelen – utenfor Talgje, Helgøy og Finnøy i Rogaland.

– Er dere sikre på et det er én mann dere leter etter?

– Ja, vi har fått på det rene at det er en mann mellom 30 og 40 år som det ikke er gjort rede for. Han ser ut til å ha dratt fra Helgøysund nord for Finnøy fredag ettermiddag. Neste gang båten ble observert var da den lå i fjæresteinene på Finnøy lørdag, forteller Walle til TV 2.

Båten som ble funnet klokken lørdag formiddag, er en 25-fots arbeidsbåt som tilhører et oppdrettsselskap. Den lå natt til lørdag til kai ved Helgøy.

Søket som hadde pågått i uforminsket styrke hele lørdag ble trappet ned sent lørdag kveld.

– Vi avsluttet landssøket da det ble mørkt. Nå fortsetter vi letingen på sjøen inntil videre, sier operasjonsleder Karstein Tendenes hos politiet i Stavanger til NTB.

Søndag er søket ifølge Stavanger Aftenblad gjenopptatt, der både sivilforsvaret, politiet og frivillige deltar.

– Trykket holdes oppe. Vi skal fortsette med strandsøk i dag. Dersom han er på land, kan han fortsatt være i live, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.