Dødballmareritt for Arsenal da Dawson scoret to (!)

Motgangen fortsetter for Arsenal og Arsene Wenger.

WBA-Arsenal 3-1

To dødballmål av Craig Dawson sørget for at WBA slo Arsenal 3-1 på The Hawthorns lørdag ettermiddag.

Ved begge anledningene fikk stopperen stige uforstyrret til værs. På de 26 foregående Premier League-kampene hadde Arsenal bare sluppet inn ett mål etter corner. Den statistikken ødela Dawson ettertrykkelig.

– Slett forsvarsspill, er TV 2-ekspert Petter Myhres nådeløse dom.

Dermed fortsetter motgangen for Arsene Wenger.

– Trusselen var på kontringer og dødballer. I annen omgang ble vi tatt på sengen. Dessverre klarte vi ikke å score. WBA slo fantastiske dødballer. De scorer mot alle lag på dødballer, sier Wenger.

Arsenal ligger på 5. plass, fem poeng bak Liverpool på 4. plass.

– Det er tjue år siden Arsenal havnet utenfor topp fire. Nå brenner det et blått lys, sier Erik Thorstvedt.

Ikke nok med det, i løpet av kampen ble både Petr Cech og Alexis Sanchez skadet. Chileneren ble taklet stygt av hjemmelagets James McClean like før pause.

– Cech fikk et problem med leggen. Sanchez ble på banen, men han var ikke seg selv i annen omgang. Han bare hinket rundt. Ankelen til Sanchez ser ikke bra ut, sier Arsene Wenger, som slett ikke liker at Arsenal nå har tapt fire av de fem siste kampene i serien.

– Det er veldig bekymringsfullt, for vi er ikke vant til det. Vi må re-gruppere, for vi har mange viktige kamper som kommer, sier franskmannen.

To fly sirklet over stadion
For Arsenal trengte virkelig tre poeng mot West Bromwich for å holde følge med topplagene i Premier League. Mot West Bromwich fikk Danny Welbeck sjansen på topp på bekostning av Olivier Giroud.

I begynnelsen av kampen sirklet to fly over The Hawthorns. På det ene sto det «No contract. Wenger out». På det andre sto det «In Arsene we trust».

Etter 12 minutter fikk Arsenal-tilhengerne som ønsker Arsene Wenger vekk vann på mølla da Craig Dawson stanget inn 1-0 etter et hjørnespark. Hjemmefansen var ikke lenge i paradis, for bare tre minutter seinere utlignet Alexis Sánchez for The Gunners.

Cech ut med skade
Etter en drøy halvtime kunne Aaron Ramsey gikk bortelaget ledelsen, men Ben Foster stoppet waliserens forsøk med en glimrende enhåndsredning. Like etterpå måtte Petr Cech ut i full strekk på et skudd av Darren Fletcher.

Det var omtrent det siste Cech gjorde før han måtte byttes ut. Keeperen pådro seg en skade i venstrefoten da han skulle slå en pasning like etter kanonredningen. Minutters einere var det Alexis Sanchez som måtte ta telling. Chileneren ble taklet stygt av hjemmelagets James McClean, men kom seg heldigvis for Arsenal på beina igjen.

Super-innbytter pirket inn 2-1
I det 54. minutt erstattet Hal Robson-Kanu Salomón Rondón. Robson-Kanu brukte bare 75 sekunder på å gi WBA ledelsen etter en svak inngripen av Arsenal-keeper David Ospina. Arsenal protesterte og mente at målet ikke skulle vært godkjent, men dommer Neil Swarbrick pekte på midtsirkelen etter en kort samtale med assistentdommeren.

Arsenal holdt på å svare umiddelbart, men Danny Welbecks heading traff tverrliggeren. I kaoset som oppstod i etterkant ble Shkodran Mustafi sparket ned i 16-metersfeltet, men ropene etter straffespark møtte døve ører hos dommeren.

– For øyeblikket går slike situasjoner mot oss, sier Wenger.

WBA gikk rett i angrep og burde økt til 3-1 etter at en nølende Ospina ikke stoppet et gjennombruddsforsøk. Keeperen rettet opp inntrykket med en fin beinparade på forsøket til Robson-Kanu.

Men 3-1-målet skulle komme. Og det var ingen overraskelse at det kom på en dødball. Nok en gang fikk Dawson uhindret stige til værs. Det var ikke akkurat det Wenger trengte etter noen tøffe uker i managerstolen.