UTVIKLES: Netflix, en av de ledende streamingtjenestene, tester ut flere hundre nye funksjoner hvert år.
UTVIKLES: Netflix, en av de ledende streamingtjenestene, tester ut flere hundre nye funksjoner hvert år. Foto: AP.

Ser du flere episoder om gangen? Da vil du elske ny Netflix-funksjon

Mange av oss har blitt såkalte «binge watchers», som ser alle episodene av en tv-serie med en gang. Så hva er da poenget med å se åpningsvignetten hver gang?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det spørsmålet har trolig folkene bak Netflix også fått, eller i det minste stilt seg selv.

For nå blir det snart slutt på at du selv må spole manuelt for å komme til den egentlige starten på episoden du vil se, skriver CNN Tech.

Netflix tester nemlig ut en funksjon de kaller «Skip intro», som gjør nettopp det -sender deg forbi de ofte litt for lange sekvensene med musikk, åpningstekster og oppsummeringer fra episoder du nylig har sett.

Netflix-talsperson Smita Saran sier funksjonen er en av hundrevis av A- og B-tester selskapet gjør hvert år for å test ut nye løsninger.

– Vi ser på hva som kan forbedre seeropplevelsen, sier Saran, som ikke vil gi ut noen detaljer om skip-funksjonen i testfasen.

Knappen man kan trykke på for å hoppe over introen, dukker ifølge CNN opp sporadisk hos enkelte brukere i denne fasen - og det er ikke sikkert den blir innført permanent.

De som har brukt den, gir forøvrig uttrykk for at de håper den etter hvert kommer for å bli:

Enkelte brukere ser også ut til å ha fått opp noe som kalles «skip recap», som lar deg hoppe over både introen og oppsummeringen av forrige episode.