OMFATTENDE AKSJON: Flere helikoptre og hundepatruljer ble satt inn i leteaksjonen i Lyngen torsdag ettermiddag. Foto: Margrethe Miljeteig/TV 2
OMFATTENDE AKSJON: Flere helikoptre og hundepatruljer ble satt inn i leteaksjonen i Lyngen torsdag ettermiddag. Foto: Margrethe Miljeteig/TV 2

Skiturist døde etter skred i Lyngen

En italiensk mann som ble kritisk skadet etter å ha blitt tatt av et snøskred i Lyngen torsdag, døde av skadene fredag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge. Det var NRK som først meldte om dødsfallet.

– Mannen døde fredag formiddag, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved UNN overfor TV 2.

Mannen var i et følge på fire personer fra Italia da skredet gikk i nærheten av fjellet Goalsevarre. To av skiløperne ble direkte rammet av skredet.

En person ble gravd ut av kameratene etter kort tid, mens den andre personen liggende lenge under snøen. Han ble fløyet til sykehus med kritiske skader.

Fredag formiddag døde mannen av skadene. Han var i 50-årene.

Politiet fikk melding om skredet klokken 15.44. En stor leteaksjon ble satt i gang, og på det meste var 17 hjelpemannskaper i området, både fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder.

Lyngsalpene er et svært populært reisemål for skiløpere som sverger til off-piste kjøring. Skredfaren regnes som betydelig i området, og politiet har bedt folk holde seg unna bratt terreng.