Utrolig drama: Alt gikk galt da Sky News skulle rapportere fra Mosul

En krigsreporter ble fanget mellom snikskyttere og slapp så vidt unna selvmordbomber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Slaget om Mosul» har vart i fem måneder, og IS gir kraftigere motstand enn allierte styrker hadde forutsett.

Rykker fram gate for gate

Irakiske styrker rykker fram gate for gate. De er nær ved å klare å drive ut IS, men kampen på bakken er kaotisk. Snikskyttere befinner seg overalt. Alle biler kan være en bilbombe, og et hvert menneske kan være en selvmordsbomber.

Sky News reporter, Stuart Ramsay, fikk erfare hvor livsfarlig det er å bevege seg i Mosul nå. Han og fotograf Nathan Hale, tok seg inn vest i byen i nærheten av elven Tigris. Det viste seg å være farligere enn forutsett.

Reporterteamet må hive seg inn i den pansrede bilen sekunder før en selvmordbomber sprenger seg like utenfor. Derfra eskalerer angrepene, og teamet blir satt på prøve på liv og død.

Se de dramatiske opptakene øverst i saken!

I en av disse bilene sitter Sky News-teamet - så smeller det.
I en av disse bilene sitter Sky News-teamet - så smeller det.

Kjemper om vest-Mosul

Offensiven mot den vestlige delen av byen startet 19. februar, få uker etter at irakiske styrker tok kontroll over Øst-Mosul.

En irakisk kommandant sier at irakiske regjeringsstyrker har gjenerobret enkelte områder i Mosuls IS-kontrollerte gamleby. Fredag opplyste en høytstående offiser at føderale politistyrker og elitestyrker nå har full kontroll over Al-Basha-moskeen og et marked kalt Bab al-Saray i gamlebyen.

Vest-Mosul er den tettest befolkede delen av byen, og det er ventet at gjenerobringen vil bli svært utfordrende på grunn av de mange trange gatene og smugene.

Offensiven har i perioder gått langsomt, noe som også blir forklart med dårlig vær, noe som gjør det vanskelig å gjennomføre luftangrep.

Ifølge FN er halvparten av alle drepte sivile. Flere enn 200 sivile ble drept bare i februar.