Godt nytt for Lagerbäck: Tarik-scoring og Berge-avansement

Tarik Elyounoussi med vakker scoring da Olympiakos røk ut av Europa, mens Sander Berge fortsetter storspillet i Genk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Genk og Sander Berge hadde allerede før kveldens returoppgjør én fot i kvartfinalen av Europaligaen, etter at laget vant 5-2 over Gent på bortebane forrige uke. Timothy Castagne fjernet all tvil da han dro seg inn fra høyre og banket ballen i lengste hjørne til 6-2 sammenlagt. Resten av kampen ble som en transportetappe. Like før slutt utlignet Louis Verstraete til 1-1, slik at sammenlagtresultatet ble 6-3.

Berge, som var tredje sist på Genks ledermål, fortsatte den fine formen han har vist etter overgangen fra Vålerenga i januar. Asker-gutten vant flere viktige dueller på midtbanen og bidro i det oppbyggende spillet.

Berge var også en del av den første landslagstroppen til Lars Lagerbäck, som ble tatt ut tirsdag. 19-åringen kan få sin landslagsdebut mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen neste uke.

– Det er veldig spennende å få muligheten under Lagerbäck, han har veldig gode resultater å vise til. Det lover veldig bra med den gruppa vi har nå. Norge har noe spennende på gang, og mange spillere gjør det bra i utlandet og er på vei opp og frem, sa Berge til TV 2 etter uttaket.

Tarik Elyonoussi og Olympiakos lå under 0-2 etter tjue minutters spill borte mot Besiktas, etter mål av Vincent Aboubakar og Ryan Babel, men etter en drøy halvtime tente nordmannen håpet. Et innlegg fra venstreback Aly Cissokho fant Elyonoussi, som saksesparket inne reduseringen.

Det er svært gode nyheter for Lägerback, som har inkludert den tidligere Fredrikstad- og Rosenborg-spilleren i landslagstropp.

Før pause ble Besiktas redusert til ti spillere. Målscorer Aboubakar skallet til Olympiakos' Panagiotis Retsos, som gikk i bakken. Dommer Michael Oliver, som viste ut Manchester Uniteds Ander Herrera så sent som mandag kveld, nølte ikke med å dra opp det røde kortet igjen etter å ha kommunisert med dommerteamet.

– Sånn kan man ikke gjøre på en fotballbane. For meg ser utvisningen ut som en helt riktig avgjørelse, konkluderte Eurosport-ekspert Thomas Myhre.

Olympiakos tok initiativet i andre omgang, men Besiktas var effektive på overganger. Tidligere Liverpool-spiller Ryan Babel la på til 3-1, før Cenk Tosun fastsatte resultatet til 4-1. I første omgang hadde Aboubakar og Babel scoret hvert sitt for Besiktas.

Celta Vigo er også klare for kvartfinale etter 2-0 borte mot russiske Krasnodar. Hugo Mallo og Iago Aspas scoret målene for spanjolene. Spanjolene gikk videre med 4-1 sammenlagt.