PARADIS FOR MANGE: Over 350.000 nordmenn reiser til Gran Canaria i år, og stranden i Puerto Rico er et av de mest populære destinasjonene.  Men for enkelte blir det ikke bare en hyggelig opplevelse. Foto: Colourbox 
PARADIS FOR MANGE: Over 350.000 nordmenn reiser til Gran Canaria i år, og stranden i Puerto Rico er et av de mest populære destinasjonene.  Men for enkelte blir det ikke bare en hyggelig opplevelse. Foto: Colourbox 

Norske turister svindlet på feriestedet nordmenn elsker

Spansk politi har pågrepet 12 svindlere som har spesialisert seg på å lure godt voksne turister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

12 personer er pågrepet mistenkt for å ha svindlet turister sør på Gran Canaria, skriver spansk politi i en pressemelding.

Det var Canariajournalen som først omtalte saken torsdag.

Det skal særlig ha vært eldre mennesker som var målet for svindlerne, som har klart å lure godtroende turister for rundt 4 millioner kroner.

Det var elektrisk utstyr, blant annet nettbrett, som ble solgt under markedspris - men problemet var at svindlerne belastet bankkortene for mye høyere beløp.

Ifølge politiet passet gjengen på å ofte gjennomføre salget på turistenes siste dag, og kunne foreslå at handelen ble foretatt mens ofrene var på vei til flyplassen. De utsatte handelen ofte under påskudd av at de trengte tid til å legge inn nødvendig oppdatert programvare. I om med at turistene ofte var på vei hjem, tok det tid før de oppdaget at de var belastet flere ganger for samme vare.

I de tilfellene noen oppdaget svindelen, overførte de pengene i retur, og unngikk dermed anmeldelse.

Nektet å la seg lure

Canariajournalen har også tidligere omtalt saken, og intervjuet i februar en norsk kvinne som har blitt utsatt for svindelen. De ble lurt for 43.000 kroner under kjøp av et nettbrett og mobiltelefon i Puerto Rico - det var ti ganger mer enn det som var avtalt. De oppdaget bredrageriet først da de var kommet hjem til Norge. Da dro kvinnen tilbake så raskt som mulig for å anmelde saken.

– Vi hadde jo fått med oss at det ofte ikke var noe å hente fra forsikringsselskap eller kortselskap i de andre tilfellene vi leste om, og at politiet i Norge ofte bare henlegger slike saker, og jeg vil jo gjerne ha tilbake pengene mine. Dessuten vet vi nå at det er mange andre som blir svindlet slik. Det betyr en hel del for oss hvis vi kan være til hjelp for å få slutt på butikksvindelen ved å anmelde på Gran Canaria, sa den 64 år gamle kvinnen til Canariajournalen.

Hun identifiserte tre av svindlerne og deltok i en hurtigrettsak bare noen dager senere. Der la svindlerne frem kvitteringer hvor det fremgikk at kvinnen hadde handlet flere varer. Etter skriftanalyser ble det slått fast at disse kvitteringene var falske, og at kvinnen aldri hadde signert papirene.

Aldri mer Puerto Rico!

De siktede ønsket ikke å forklare seg, beordret dommeren videre etterforskning.

– Både politiet og advokaten er sikre på at svindlerne vil bli dømt. Jeg kommer til å reise ned igjen til den neste rettssaken, men da skal jeg ikke bo i Puerto Rico, det skal jeg love deg, sa kvinnen til Canariajournalen.

Avisen skriver at de kjenner til flere andre nordmenn som har blitt svindlet i Puerto Rico og i Puerto de Mogan, begge steder som er svært populære for solhungrige nordboere.