BRUTALT DREPT: 38 år gamle Trude ble drept av sin eksmann i april i fjor. Foto: Privat/Marit Hommedal / NTB scanpix
BRUTALT DREPT: 38 år gamle Trude ble drept av sin eksmann i april i fjor. Foto: Privat/Marit Hommedal / NTB scanpix

Mann dømt til 17 års fengsel for knivdrap på Trude (38)

Eksmannen har erkjent drapet, men hevder det ikke var planlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 42 år gammel mann er dømt til 17 års fengsel for drapet på Trude Brenna Aasen (38) i Os utenfor Bergen i april i fjor.

Mannen sto tiltalt i Bergen tingrett for å ha drept sin ekskone med flere knivstikk. Aktor mente mannen måtte dømmes for overlagt drap, og dommen er i tråd med aktors påstand, melder NRK.

42-åringen har hele tiden erkjent drapet, men ikke at det var planlagt. I retten handlet mye av bevisførselen om å bestemme i hvor stor grad drapet var nettopp det.

"I skjerpende retning peker retten på at tiltalte ikke bare planla drapet, men også at tiltalte var fullt klar over konsekvensene et slikt drap hadde for de to barna hans, barnebarnet og Trudes foreldre", heter det i dommen.

42-åringen må i tillegg betale til sammen rundt 1,3 millioner kroner i erstatning og oppreisningserstatning til avdødes foreldre og to barn.

Den 38 år gamle kvinnen skulle møte sin fraseparerte ektemann for å ordne noen papirer i forbindelse med samlivsbruddet, men ble stukket til døde i bilen av ham.

Statsadvokat Benedikte Høgseth mente ifølge Bergensavisen at han brukte papirarbeidet som et påskudd for å møte sin fraseparerte kone og kunne gjennomføre drapet, og at det viser at drapet var planlagt mange timer i forveien.

(©NTB)