FERDIG: Spanske Aitor Karanka forlater den engelske klubben etter tre og et halvt år i sjefsstolen.
FERDIG: Spanske Aitor Karanka forlater den engelske klubben etter tre og et halvt år i sjefsstolen. Foto: Andres Kudacki

Premier League-manager sparket: – De har vært det minst underholdende laget

Aitor Karanka sparket i Middlesbrough.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spanjolen er ferdig i Middlesbrough - det skriver klubben på sin egen hjemmeside torsdag.

– Middlesbrough kan i dag bekrefte at hovedtrener Aitor Karanka forlater klubben. Begge parter er enige om at dette er i klubbens beste interesse, heter det i pressemeldingen.

– Klubben ønsker å takke ham for all jobben som er lagt ned over tre og et halvt år, og for suksessen vi har hatt gjennom denne perioden. Vi ønsker ham alt det beste for framtiden.

TV 2s Premier League-ekspert, Petter Myhre, mener klubben har tatt en riktig avgjørelse.

– Med tanke på resultatene, og hvordan de har sett ut spillemessig, så forstår jeg avgjørelsen. De kjenner ham godt. Klubben er trygg på hva de får av Karanka. Det virker som en grundig prosess, og slik sett er det lettere å forstå sett utenfra, sier Myhre.

– Det finnes ikke noe overraskende over beslutningen. De har vært det minst underholdende laget i ligaen. De har kun scoret 19 mål. Det var naturlig at noe skjedde nå. Når flere av klubbene rundt dem på tabellen har gjort det samme, og fått brukbar respons, så blir det fort gjort at man hiver seg på som en siste mulighet, forklarer Myhre.

Assistenten tar over
Assistenttrener Steve Agnew tar kontrollen over førstelaget.

– Jeg ønsker å takke klubben for en vidunderlig mulighet, samt spillerne, støtteapparatet og alle folkene i klubben som jeg har jobbet med. Jeg vil også takke supporterne for støtten. Denne klubben vil alltid være spesiell for meg. Jeg ønsker alle sammen tilknyttet Middlesbrough det beste for framtiden, sier Aitor Karanka selv.

Middlesbrough har fått det tøft etter returen til Premier League, og har bare vunnet fire kamper. Klubben ligger nest sist på tabellen med 22 poeng.

Får ikke møte Mourinho
Karanka, som tok klubben tilbake til øverste nivå, får dermed ikke møte sin gamle sjef - José Mourinho - når Middlesbrough tar i mot Manchester United kommende søndag.

Den 43 år gamle spanjolen var assistent under Mourinho i Real Madrid, der han også tidligere i fotballkarrièren spilte 93 kamper.

– En ting er å kvitte seg med en manager, men han sitter selvsagt ikke med all skylden for de svake resultatene. Spørsmålet er hva de har som kan være med å snu trenden. Er det slik at de har en ny manager med erfaring fra disse situasjonene, som kan gå inn og hjelpe til i de siste kampene. Eller har de en internt i trenerapparatet, slik som Shakespeare i Leicester, som kjenner spillegruppen, og kan gjøre en jobb på kort sikt. Jeg håper for Middlesbroughs del at de har en helhetlig tanke bak dette, sier Petter Myhre.