City hodestups ut på Guardiolas rekord-dag

Manchester City er ute av Mesterligaen på grunn av bortemålsregelen etter 1-3-tap mot Monaco.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Monaco – Manchester City 3-1 (6-6 sammenlagt):

Oppgjøret mot Monaco var ifølge BBC Pep Guardiolas 100. i Europa som trener, og dermed snappet han rekorden fra Manchester Uniteds, Barcelonas og Bayern Münchens tidligere manager Louis van Gaal.

Etter rekorden fikk Pep Guardioa liten grunn til å juble for rekorden. For Manchester City tapte 1-3, og røk ut på bortemålsregelen etter smått utrolige 6-6 sammenlagt mellom lagene.

– Normalt spiller vi på et høyt nivå, men idag gjorde vi ikke det. Men vi vil ta lærdom av dette. Laget har ikke mye erfaring, sa City-manager etter kampen, ifølge BBC.

– Vi kommer til å bli bedre, men denne turneringen er så krevende. Av og til må vi spille en helt spesiell kamp, og av til må vi være heldige. Mot Monaco klarte vi ingen av delene, sa han.

Manchester City ble den første klubben i Mesterliga-historien som røk ut etter å ha scoret fem mål i den første kampen. Det første oppgjøret mellom lagene på Etihad endte som kjent 5-3 til Manchester City.

– Vi var veldig slurvete. Vi spilte ikke opp mot vår normale standard i første omgang. Vi ønsket å rette på det etter pause, men var ikke kliniske nok i boksen. Vi scoret ikke nok mål og var ikke defensivt gode nok, sa Manchester Citys forsvarsspiller John Stones etter kampen.

Den oppfatningen delte ekspertene.

– Manchester City er ikke gode nok defensivt. De scoret ett mål, men det scoringen kom for sent og de burde vite at Monaco ville score igjen, sukket den tidligere Manchester City-spilleren Trevor Sinclair i BBC-studio etter kampslutt.

Kun én engelsk klubb er videre til kvartfinalen. Overraskelsesklubben Leicester er sammen med Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund, Bayern München, Juventus og Monaco videre.

Monaco brukte sju minutter
Monaco brukte bare sju minutter på å ta ledelsen mot Manchester City i returkampen.

Etter et massivt press dukket 18-åringen Kylian Mbappé opp og bredsidet inn 1-0-ledelse til den franske klubben.

– Der fikk Monaco det alt for enkelt. Men det var en briljant avslutning av Mbappé. Han er lynkjapp og spiller med en utrolig selvtillit om dagen, sa BBC-ekspert Phil Neville etter Monacos tidligere scoring.

Ni minutter senere fikk Mbappé ballen i nettet igjen, men dommeren annullerte for offside. TV-bildene viste at det var en hårfin avgjørelse.

Men Monaco hadde ikke gitt seg. De utspilte Manchester City og tok ledelsen 2-0 ved Fabinho etter 28. minutters spill.

Akkurat som Mbappé bredsidet han ballen i mål fra kloss hold. Og igjen var det Benjamin Mendy som serverte assist.

Dermed var stillingen 2-0 til pause og sammenlagtstillingen 5-5 og Monaco var på det tidspunktet videre på bortemålsregelen.

Sané satte inn det viktige bortemålet
Etter pause jaktet Manchester City det viktige reduseringsmålet og skapte mer de første ti minuttene av omgangen enn gjennom hele første omgang.

Etter én times spill driblet Leroy Sané seg fri på kanten og fant Sergio Agüero. Fra god posisjon skjøt toppscoreren over.

Det lå et mål for City i luften. Og 20 minutter før slutt scoret Manchester City omsider reduseringsmålet de hadde jaktet på i flere minutter.

Formsspilleren Sané dukket opp på en retur og satte inn den viktige 1-2-scoringen.

Men Monaco hadde mer på lager. For i en periode der Manchester City styrte det meste, slo målsultne Monaco tilbake igjen.

Tiemoue Bakayoko headet inn 3-1-ledelse etter et frispark ble slått inn i feltet. Det resultatet holdt se kampen ut, og Monaco er videre til kvartfinalen i Europas gjeveste klubbturnering.

Ingen Falcao for Monaco
Monacos toppscorer Radamel Falcao gikk glipp av kampen etter å ha pådratt seg en skade mot Bordeaux forrige helg.

Valerie Germain erstattet stjernespissen på topp.

Manchester City manglet Jesus, Gündogan og Kompany, som alle var ute med skader.

Slik startet lagene:

Monaco: Subašic – Sidibé, Jemerson, Raggi, Mendy; Fabinho, Bakayoko, Silva, Lemar – Germain, Mbappé.

Manchester City: Caballero – Sagna, Stones, Kolarov, Clichy – Fernandinho – Sterling, Silva, De Bruyne, Sané – Agüero.