Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter ski-VM i Lahti tok Petter Northug (31) et nådeløst oppgjør med landslagssjef Vidar Løfshus.

Trønderen håpet å få avslutte sesongen med å gå helgens minitour i Canada, men en skuffet Northug ble vraket.

Nå leverer han et nytt stikk til Løfshus. På sine Facebook-sider har 31-åringen lagt ut en quiz, er han lover vinneren en signert Team Northug-lue.

Se Northugs stikk i videovinduet over!

– Det eneste du trenger å gjøre er å svare på dette spørsmålet: Hvor mange individuelle OL- eller VM-gull i seniorsammenheng har herretroppen som Vidar Løfshus tok ut til Tour de Canada? Vet du svaret, skriv det i kommentarfeltet under og vær med i trekningen. Lykke til, sier Northug.

Svarene har ikke latt vente på seg: «Null,» «ingen,» og «nada» er svarene som går igjen.

– Forholdet er veldig bra
Onsdag snakket TV 2 med Løfshus om hans forhold til Northug før skistjernen la ut sitt siste stikk.

– Jeg anser det for å være veldig bra. Jeg hadde et par korte prater med Petter forrige uke. Det var ingen sure miner da. Det kan hende han mener litt annet når han kommer for seg selv og sparker litt i veggen, sier Løfshus til TV 2.

– Hvordan er takhøyden ?

– Vi prater med og ikke om, det er det som er regelen. Jeg føler jeg og Petter har stor takhøyde, sier Løfshus.

Løfhus håper også at landslaget skal få bidra mer i Northugs treningsarbeid i løpet av våren, sommeren og høsten.

– Han er ikke på landslaget fra etter NM del to og frem til sesongstart på Beitostølen. Det er en periode der vi ikke «behøver» å snakke sammen. Vi møtes her og der og har noen treffpunkter og litt uformell kontakt. I den perioden der kan det jo være greit for ham å få diskurte litt om trening. Vi er åpne for det meste, og håper det kan bli bedre til neste år. Så får vi se når vi har hatt noen møter i vår, sier Løfshus.

Nådeløs etter femmila
Etter femmila i Lahti var Northug sterkt kritisk til at landslagssjefen hadde gitt media skylden for at Therese Johaug ble tatt i doping, og at det ble et samtaleemne blant løperne.

– Det blir diskutert. Å ta opp en sånn ting i forkant av et mesterskap er hodeløst. Det skal ikke skje fra en leder. Men det tror jeg Vidar har skjønt selv. Det går ikke an å holde på sånn, uttalte Northug, før han serverte flere stikk i retning Løfshus.