Vålerenga røk ut – Sparta og Storhamar trengte kun tre perioder

Frisk Asker er klar for semifinale i NM-sluttspillet ishockey etter 3-2-seier over Vålerenga. I de to andre oppgjørene blir det en sjuende kamp torsdag.

Sparta slo Storhamar 4-1, mens Lillehammer knuste Lørenskog 6-2. I Furuset gikk kampen mellom Vålerenga og Frisk Asker til forlengning, og det var gjestene som avgjorde ved Ryan Hayes etter bare 1.16 av forlengningen.

Se hvordan Frisk slo Storhamar tirsdag i videovinduet øverst!

Det ble nok en gang et intenst møte mellom Sparta og Storhamar. Spillerne hadde tydeligvis fått maratonkampen søndag ut av beina og virket friske fra start.

Mål ble det først i midtperioden. Drøye to minutter ut i perioden var Henrik Malmström framme og gjorde 1-0. Pucken gikk via skøyta hans og i mål, men etter å ha studert video godkjente dommerne målet fordi det ikke var en aktiv skøyte. Sparta-backen Patrick André Bovim fikk seg tidlig en smell og måtte ta telling, men han var ikke verre rystet enn at han var framme på en effektiv kontring og gjorde 2-0 etter forarbeid av Niklas Roest.

Storhamar og helten fra Hamar søndag, den notoriske målscoreren Joachim Jensen, øynet nytt håp om å løse semifinalebillett da han reduserte.

Svenskeimporten Joachim Nermark hadde spilt nesten 50 kamper i Sparta-drakten uten å score. Han ble stor helt da han scoret sitt første mål for klubben til 3-1. Daniel Öhrn fastsatte resultatet i åpent mål, og dermed vender lagene tilbake til åstedet for søndagens rekordkamp.

Hayes avgjorde
Frisk-veteranen Petter Kristiansen har vært god så langt i kvartfinalene. Tirsdag åpnet han scoringene da han gjorde 1-0 mot Vålerenga etter drøye ett minutts spill.

Hjemmelaget slo tilbake ved Joachim Sommer Nielsen, men det gikk under ett minutt før gjestene igjen var i ledelsen. Ryan Hayes var sistemann på pucken.

Henric Nordin utlignet til 2-2 tidlig i tredje periode. Det ble ikke flere scoringer i ordinær tid, og kampen måtte avgjøres i "sudden death".

Der ble Hayes den store helten da han scoret 1.16 ut i den fjerde perioden.

Hjemmejubel i Kristins hall
I Lillehammer fikk hjemmelaget hjelp av mange tilskuere som valgte ishockey da Raw Air-hopprennet blåste bort.

Kaptein Anders Grönlund ga vertene ledelsen første gang mot slutten av 1. periode, men Jonas Djupvik Løvlie utlignet. Lillehammer var gode i overtall, og i spill fem mot fire sendte Jacob Noer laget i ledelsen etter å ha vært på banen i bare 10 sekunder etter sin utvisning. Det var 3 sekunder før Lørenskog ble fulltallig.

Veteranen Mats Trygg, som satt utvist, fikk en slags revansj da han utlignet til 2-2, men hjemmelaget rykket fra ved sine importer Brett Cameron (straffe) og David Morley til 4-2.

I tredje periode økte Stephan Vigier ledelsen før Elias Bjuhr fastsatte resultatet i åpent mål.