Slik oppsto TV-øyeblikket hele verden ler av

Professor Robert Kelly forteller for første gang hva som skjedde da hans to små barn entret kontoret, mens han gjorde et direkte intervju med BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kelly forteller til Wall Street Journal at han glemte å låse døren til hjemmekontoret i Busan, Sør-Koreas nest største by, da han gjorde seg klar til å bli ringt opp av BBC på Skype.

I stuen sto kona Kim Jung-A klar med telefonen for å filme det TV-sendte intervjuet. Der var også parets to barn Marion (4) og James (8 måneder).

Da pappa dukket opp på TV, begynte Marion å hoppe opp og ned. Robert Kelly forteller at datteren var temmelig oppspilt etter at bursdagen hennes hadde blitt feiret tidligere på dagen i barnehagen.

Ville hilse på

Muligens kjente Marion igjen rommet pappa satt i. Uansett bestemte hun seg for å besøke ham og strenet bortover gangen mot kontoret. Like bak henne fulgte lillebror, som var svært mobil takket være en gåstol for babyer. Mor, som var opptatt med å filme TV-en, merket ikke at barna vandret av gårde.

Dermed oppsto TV-øyeblikket som er blitt delt, diskutert og sett millioner av ganger de siste dagene: Mens professoren gir sin analyse av situasjonen i Sør-Korea, går døren opp, og datteren gjør entre med knall gul genser og vaggende gange.

Professoren tror han vet hvorfor BBC-klippet gikk viralt

– Med det samme hun åpnet døren, så jeg bildet av henne på skjermen, sier Kelly til WSJ.

Lillebror kommer glidende

Professoren prøver å holde maska og samtidig gi tegn til datteren om at hun må gå ut igjen. Kelly forteller at han trodde kanskje BBC klippet til et annet bilde eller zoomet for å ta fokus vekk fra situasjonen som oppsto.

Men neida. I stedet blir kaoset komplett når lillebror James kommer glidende inn i rommet i bra fart i sin baby-gåstol.

– Da visste jeg at det var over, sier Kelly.

Det var det for så vidt ikke. Kona hadde selvsagt fått med seg hva som skjedde via TV-en i stua, riktignok med noen sekunders forsinkelse. Fru Kim er den neste som kommer fykende inn i rommet for å berge situasjonen.

Etter at hun har fått skyflet barna ut i gangen, oppstår det minneverdige øyeblikket hvor hun prøver å lukke døren uten å bli fanget opp av kameraet på Kellys datamaskin.

Måtte sette telefonen i flymodus

Kelly regnet med at intervjuet ble en katastrofe og regnet med at han ikke ville bli kontaktet igjen. Han satte seg ned for å skrive en beklagelse til BBC, men i løpet av 15 minutter var det BBC selv som kontaktet ham for å spørre om de fikk lov til å legge ut klippet på nett.

Paret var først skeptiske og tenkte at folk ville le av barna deres. Da de fikk tenkt seg om, skjønte de imidlertid at videoen bare viste en vanlig familie.

I løpet av få timer begynte Kellys Twitter- og Facebook-feed å gå bananas. Dagen etter så han ingen annen løsning enn å sette telefonen i flymodus for å få fred fra alle som ville snakke med ham.

Onsdag planlegger Kelly å holde en pressekonferanse på universitetet hvor han jobber. Det viktige for ham er at folk kan le av en video som bare viser vanlig familieliv.

– Jeg ble lamslått, men jeg vil også at barna mine ikke skal være redde for å komme til meg, sier han, og legger til at det helt og holdent var hans feil at situasjonen oppsto.