FIERING: Dronning Margrethe av Danmark feireT 40 års-julileum som regent 2014. hER FRA Festforestilling på Koncerthuset. Prinsesse Benedikte og prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
FIERING: Dronning Margrethe av Danmark feireT 40 års-julileum som regent 2014. hER FRA Festforestilling på Koncerthuset. Prinsesse Benedikte og prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Foto: Sørbø, Krister

Kongeparets gode venn prins Richard (82) er død

Den tyske prinsen døde plutselig mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tyske prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg er død, 82 år gammel.

Prins Richard døde plutselig mandag ettermiddag på slottet i Berleburg i Tyskland, opplyser Tommy M. Paulsen, prinsesse Benediktes privatsekretær, i en pressemelding.

– Det er med stor sorg at jeg på vegne av hennes kongelige høyhet prinsesse Benedikte må meddele at hans høyhet prins Richard er avgått ved døden, heter det.

Prins Richard har siden 1968 vært gift med prinsesse Benedikte av Danmark, som er dronning Margrethes søster.

Paret har i alle år vært nære venner av det norske kongeparet.

– De har vært faste gjester ved store åremålsdager her hjemme. Sammen med sine tre barn var de blant annet med på de to store cruisene langs norskekysten på 1990-tallet – og de var også alle gjester i kronprinsparets bryllup i 2001. De tre barna har i alle år vært nære venner av de norske kongebarna – spesielt av prinsesse Märtha Louise, som flere ganger har besøkt dem på slottet i tyske Berleburg, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Totland understreker at Prins Richard har vært kreftsyk flere ganger de isste årene, men at hans bortgang kom brått og uventet mandag.

– Prinsesse Benedikte oppholdt seg faktisk «på jobb» i Danmark, da hun mandag kveld mottok meldingen om ektemannens død – og vendte hjem til Tyskland i sorg i morgentimene tirsdag, sier han.

(©NTB / TV 2)