VANT IKKE FREM: Merete Hodne vant ikke frem i høyesterett.
VANT IKKE FREM: Merete Hodne vant ikke frem i høyesterett. Foto: NTB Scanpix

Aftenbladet: Høyesterett har avvist anken i hijabsaken

STAVANGER (TV 2): Frisør Merete Hodne vant ikke fram med sin anke til Høyesterett i hijabsaken. Dommen på 7.000 kroner i bot blir dermed stående,

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter statsadvokat Asbjørn Eritsland overfor Stavanger Aftenblad.

Bryne-frisør Merete Hodne ble i lagmannsretten tidligere i år dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for brudd på diskrimineringslovgivningen etter at hun nektet hijabkledde Malika Bayan adgang til frisørsalongen sin på Bryne.

Føler seg mobbet

Merete Hodne (47) ble dømt både i tingretten og lagmannsretten for å ha brutt diskrimineringsloven. I tingretten fikk hun en bot på 10.000, som ble redusert til 7000 kroner i lagmannsretten.

Hodne mener Høyesteretts avgjørelse er feil, men har ikke bestemt seg for om hun vil forsøke å ta saken videre til menneskerettsdomstolen.

– Jeg følte det var en halv seier i lagmannsretten da boten ble satt ned til 7.000. Så jeg er ikke så deprimert over dette, sier Merete Hodne til TV 2.

Hodne sier at hun føler seg mobbet og at saken går hardt utover familiemedlemmer.

– Hadde jeg bare hatt meg selv å tenke på, så hadde jeg tatt saken videre. Men det vil koste mye å gå til menneskerettsdomstolen og økonomien går jo utover familien også, sier Hodne.

Lagmannsretten reduserte størrelsen på boten fordi lagmannsretten «ikke helt kan se bort fra at den fornærmede oppsøkte salongen for å se hvordan tiltalte ville reagere».

I kjølvannet av hijab-saken har Malika Bayan valgt å ta av seg det religiøse plagget.

– Jeg går gjennom en stor endring i livet mitt. Akkurat nå er det tøffe tak. Det er kun tilfeldigheter som gjør at jeg tar den av nå, og jeg forstår godt at timingen kan oppleves som dårlig, sa Bayan til TV 2 i februar.

Hun har selv publisert en rekke bilder av seg selv i sosiale medier uten hijab.

Faste kunder

Stavanger tingrett avviste fredag Hodnes krav om at revygruppa Løgnaslaget skulle slutte å omtale henne som «nazifrisør» i et revynummer. Samme kveld skrev hun følgende melding på sin Facebook-profil: «Pedo Per Inge Torkelsen er nok fornøyd i kveld!». Meldingen ble seinere slettet.

– Mobber du ikke selv Per Inge Torkelsen når du legger ut en slik melding?

– Jeg vet at pedo betyr barnslig. Men 90 prosent av befolkningen vet ikke det. Så det var veldig dumt av meg og jeg beklager på det sterkeste overfor Per Inge Torkelsen det jeg skrev, sier Merete Hodne.

Merete Hodnes advokat har tidligere varslet et erstatningssøksmål mot Løgnaslaget. Merete Hodne vil i dag ikke kommentere et eventuelt søksmål.

– Har omtalen av deg gått ut over omsetningen i salongen?

– Det er mange kunder som ikke tør å si til naboen at de går til meg. Men de fleste er faste kunder og kommer forhåpentligvis til meg fordi jeg er en god frisør, sier Merete Hodne.

I helga fjernet Merete Hodne alt innholdet på sin Facebook-profil. Tirsdag er hun tilbake på Facebook.

– Jeg kommer ikke til å gi opp kampen og spre budskapet om muhammedisme, sier Hodne.

TV 2 / NTB