Her blir kvinnen (27) tatt for eldresvindel

Banden utga seg for å være TV-reparatører og fikk med seg både bankkort og kode fra sine ofre. Nå er en kvinne pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at saken ble omtalt av Åsted Norge, ble kvinnen gjenkjent av observante seere.

Politiet klarte å identifisere kvinnen, og mandag aksjonerte politiet mot fire adresser i Oslo. Kvinnen befant seg på en av adressene. Politiet mener hun tilhører et kriminelt nettverk som blant annet livnærer seg ved å svindle eldre mennesker.

Hun er foreløpig siktet for tre forhold og må tilbringe natten på sentralarresten i Oslo. Kvinnen skal avhøres og fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Eldre ofre

Politiet mistenker at kvinnen er del av en bande som har stått bak en rekke tilfeller av eldrebedragerier de siste månedene. Svindlerne har tatt seg inn i folks boliger ved å utgi seg for å komme fra Get, NRK eller et strømselskap. Nærmere 50 eldre skal ha blitt ofre for svindelen.

Kvinnen som nå er tatt, ble filmet mens hun tok ut penger på 95 år gamle Ingrid Øverbys kort. I februar fortalte 95-åringen til Åsted Norge hvordan svindlerne gikk fram.

Først fikk hun en telefon fra en person som fortalte at hun kom til å miste TV-signalene, men at en reparatør var på vei for å fikse problemet.

Kort tid senere ringte en mann på døra. Han sa han var fra Get og gjorde noe med Ingrids TV.

Tastet koden på mannens telefon

Han skulle ha 39 kroner for «jobben», men kunne ikke ta kontant betaling. 95-åringen ble fortalt at hun måtte legge sitt bankkort oppå hans telefon og taste PIN-koden.

Mannen forsvant deretter ut i bilen under påskudd av å skulle hente en kvittering. Men mannen kom ikke tilbake. I stedet ble en mørkhåret kvinne filmet idet hun tok ut 8000 kroner fra kvinnens konto få minutter senere.

TV 2 har omtalt en rekke saker hvor eldre mennesker har blitt utsatt for denne typen svindel. Politiet har bedt folk være skeptiske til folk som vil inn i boligen. Om noen sier de kommer fra Get eller NRK, bør folk ringe firmaet og dobbeltsjekke at det er tilfelle, er politiets oppfordring.

Få med deg kveldens Åsted Norge på TV 2 klokken 21.30