SPILLENDE LEGENDE: Christian Dahl Andersen håper å sikre seg en tittel til før han legger opp.
SPILLENDE LEGENDE: Christian Dahl Andersen håper å sikre seg en tittel til før han legger opp. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Legenden legger opp:  – Jeg fikk alt i Oilers

Stavanger Oilers-legenden Christian Dahl Andersen (36) har bestemt seg for å legge opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Etter mange runder i tenkeboksen har jeg bestemt meg for å legge skøytene på hylla. Selvfølgelig har det vært en utrolig vanskelig beslutning å ta, men jeg er glad for alt jeg har fått oppleve i min karriere og jeg gleder meg til å starte på et nytt kapittel, skriver han på Instagram.

Han har ikke vært fornøyd med egen innsats denne sesongen, og ønsker nå å prioritere annerledes.

– Jeg har ikke klart å komme opp på det nivået jeg ønsker å være denne sesongen. Selv om jeg ikke føler meg for gammel har jeg bestemt meg for å prioritere andre ting i livet, skriver 36-åringen.

Oilers er klare for semifinalen i sluttspillet etter å ha gjort kort prosess med Stjernen. Fire strake seirer i best-av-sju-serien har gitt Stavanger-laget en ukes pause mens de resterende lagene gjør opp om de tre andre semifinalebillettene.

– De neste ukene handler alt om å vinne et siste NM-gull og nyte de siste ukene av karrieren sammen med hele Oilers familien.

– Jeg fikk alt i Oilers
I 2003 scoret Christian Dahl Andersen det første elitemålet for klubben, og ifølge Oilers.no har han vært med på samtlige av klubbens 11 titler. I skrivende stund har han spilt 721 kamper for Oilers, og det er ingen som har flere.

Han innehar en rekke klubbrekorder: Ingen har flere enn hans 614 poeng (246+368). Ingen har skutt flere skudd mot motstandermålet, stått bak flere kampavgjørende scoringer eller notert poeng i flere strake kamper.

– Jeg har egentligt fått oppleve alt jeg drømte om. La gå at det ikke ble noen karriere i utlandet. Jeg fikk alt i Oilers. Bronsemedaljene allerede i første elitesesong. Det første NM-gullet. Den første triumfen i nye DNB Arena. Og selvsagt den magiske helgen helgen i Rouen med seier i Continental Cup. Disse er vel kansje de mest spesielle, sier han til Oilers.no.

– Det aller viktigste kan imidlertid ikke knyttes til enkelthendelser. Det handler om ha fått prestere sitt beste. Perioden i rekke med Martin Strandfeldt og Juha-Pekka Loikas var spesiell. Jeg fikk oppleve å spille min beste hockey. Det er jeg evig takknemlig for, fortsetter Dahl Andersen.

– En fryd å spille med deg
Nettopp Strandfeldt er blant de som har kommentert på Dahl Andersens Instagram-bilde.

– Fantastisk karriere... det har vært en fryd å få spille med deg. Håper du får avslutte med et gull til, skriver svensken.