KRITISK: Anders Svensson (t.v) røper at Zlatan Ibrahimovic kan være en skikkelig idiot med sine lagkamerater.
KRITISK: Anders Svensson (t.v) røper at Zlatan Ibrahimovic kan være en skikkelig idiot med sine lagkamerater. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Tidligere lagkamerat dementerer «idiot»-uttalelser om Zlatan

Anders Svensson hevdet at Zlatan Ibrahimovic forsøkte å bryte ned spillere. Nå dementerer han disse uttalelsene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea – Manchester United i FA-cupen mandag kl. 20.35

Med sine 148 landskamper har Anders Svensson rekorden med flest landskamper for Sverige.

I mange år var han lagkamerat med Manchester Uniteds spisstjerne Zlatan Ibrahimovic, som må stå over mandagens FA-cupkamp mot Chelsea på grunn av karantene.

– Zlatan kan være en skikkelig idiot
I et intervju med Vetlandaposten røper Svensson at det ikke alltid var like enkelt å være lagkamerat med Zlatan.

– Han kan være veldig trivelig, før han i neste sekund kan være en skikkelig idiot. Av og til oppførte han seg så fryktelig ille mot en del spillere at man undret seg over hva som egentlig skjedde, sier en åpenhjertig Svensson, før han legger til:

– Jeg tror at han vil teste nye spillere. Det er som han vil bryte dem ned for å se hva de takler, og det er kanskje derfor Zlatan selv er blitt så god. Men jeg kan si at jeg ikke tror på den modellen. Det har aldri skjedd noe mellom Zlatan og meg, men jeg tror at Zlatan alltid har hatt litt større respekt for dem som har vært eldre enn ham, konkluderer den tidligere Southampton-proffen, som er fire år eldre enn Sveriges største fotballstjerne.

Men noen timer etter sitatene fra lokalavisen spredde seg som ild i tørt gress i skandinaviske medier, trekker nå Svensson uttalelsene.

– Jeg kan dementere at jeg kalte Zlatan for en idiot. Jeg har snakket om Zlatan, absolutt, men ikke på den måten, sier han til Expressen, og slår fast:

– Nei, nei, nei. Det er så typisk... Man uttaler seg og så blir det alltid slik. Det er så jævlig kjedelig. Man kommer ut og prater og forsøker å være ærlig, men man kan ikke si et ord, sukker han.

Sportsjournalisten Oskar Mörnefält, som skrev artikkelen i Vetlandaposten, står fast på at sitatene er korrekte.

– Jeg går god for at sitatene er korrekte, slår han fast overfor Aftonbladet.

Det er imidlertid ikke første gang at Anders Svensson uttaler seg om Zlatan Ibrahimovic. Han uttalte tidligere til Fotbollskanalen at han aldri turte å kritisere Zlatan i pressen etter landskamper for Sverige.

– Om jeg skulle kritisert Zlatan for at han ikke jobbet nok i en situasjon, så ville reportere fra kveldsavisene stå klar i mixed zone og sagt til Zlatan at Anders Svensson slaktet deg etter kampen, noe som ikke var helt sant. Det er kjedelig, for jeg ville jo ha gitt ham kritikk akkurat som jeg kunne kritisert andre spillere, sa han for nøyaktig ett år siden, ifølge Aftonbladet.

– Vi har ikke noe spesiell kontakt
Den tidligere svenske landslagshelten, som nå jobber som fotballekspert for en svensk TV-kanal, understreker at han ser på Zlatan Ibrahimovic som en skikkelig superstjerne.

– Zlatan er en fantastisk spiller, det kan ingen ta fra ham. Vi har ikke noe spesiell kontakt, men når vi treffes så snakker vi såklart sammen, opplyser Anders Svensson.