KAN VELGE OG VRAKE: Manchester Citys midtbanegeneral Yaya Toure kan velge fra øverste hylle når kontrakten hans går ut i sommer, mener City-sjef Pep Guariola. 
KAN VELGE OG VRAKE: Manchester Citys midtbanegeneral Yaya Toure kan velge fra øverste hylle når kontrakten hans går ut i sommer, mener City-sjef Pep Guariola.  Foto: Phil Noble

Fotballryktene: – Yaya kan spille hvor han vil

Ivorianeren med en ukeslønn på 2,3 millioner i uken kan gå til hvilken som helst klubb, mener Citys manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Yaya Toure avslo flere lukrative tilbud fra Kina sommeren i fjor, og valgte å bli hos de blå fra Manchester.

Ifølge Daily Mirror mener Manchester City-sjef Pep Guardiola at 33-åringen fra Elfenbenskysten fortsatt kan gå til de største klubbene i Europa, dersom han velger å forlate Manchester-laget.

– Han kan spille for store, store klubber. Hvor han vil. Han har en stor personlighet, og han hjelper meg spille topp, topp fotball.

To som ikke tjener like mye som Yaya Toure er Arsenal-stjernene Mesut Özil og Alexis Sanchez.

De ønsker å tjene like mye som Paul Pogba i Manchester United, som kan cashe inn drøyt tre millioner kroner hos rødtrøyene fra Manchester. Det skriver Evening Standard.

Mesut Özil, som allerede er klubbens høyest lønnede spiller, tjener i underkant av halvannen million i uken, mens Sanchez tjener drøyt 100 000 kroner mindre.

De skal ikke være villig til å godta noe kontraktforslag fra The Gunners før de blir tilbudt like mye som Pogba. Arsenal skal ha tilbudt rundt 2,1 millioner til begge, uten at dette har fått duoen til å bite på kroken.

– Jeg er på et nivå hvor jeg kan konkurrere med store spillere. Jeg føler meg ikke underlegen til noen. Jeg sammenligner kvalitetene mine med Lionel Messis og Cristiano Ronaldos, jeg har samme egenskaper som de har, skal Alexis Sanchez ha sagt i september. Både han og Özil har 18 måneder igjen av kontrakten sin med London-laget.

Alexis Sanchez har vært i hardt vær etter at han ble filmet smilende mens laget hans ble smadret av Bayern Munchen. Arsenal-målvakt Petr Cech tar nå chileneren i forsvar.

– Det var en trist for oss, og han var trist. Åpenbart kan man ta et bilde og tolke det dithen man vil, dessverre. Men vi som spillere vet nøyaktig hva som ble sagt, og vi vet at han var like skuffet som resten av laget, sier tsjekkeren ifølge Daily Mirror. Sanchez står med 17 scoringer for The Gunners så langt denne sesongen.

En som ikke putter like mange mål er Marcus Rashford. 19-åringen står med kun tre mål på 21 kamper for United. Det har ikke overrasket manager Jose Mourinho.

– Jeg visste det ville bli veldig vanskelig for han denne sesongen. Forrige sesong var en sesong uten forventningspress, hvor ingen krever at han leverer, ingen vet hvem han er. Da kunne han føle seg fri.

Mourinho tror det kan se lysere ut for unggutten neste sesong.

– Den andre sesongen var dømt til å være tøff, men jeg tror at den tredje sesongen hans vil bli bra igjen, mener United-sjefen ifølge Daily Mail. Nå skal også Rashford være satt ut av sykdom, og vil lite trolig spille kvartfinalen i FA-cupen mot Chelsea mandag kveld.

En som heller ikke får bevege seg på banen på en stund er Tottenhams Harry Kane. Toppscoreren skadet ankelen i 6-0-seieren mot Millwall, og forlot White Hart Lane med krykker. Det ryktes at han må tilbringe sju uker på sidelinjen.

– Han vred ankelen, den samme som sist. Vi håper det ikke er alvorlig, men det ligner på skaden som var sist, sier Mauricio Pochettino, melder Daily Mail.

Over til en annen spiss som flere storklubber kunne tenkt seg. Alexandre Lacazette kan havne i en 300-millioners dragkamp mellom Arsenal og Liverpool. Atletico Madrid skal også ønske seg 25-åringen, dersom Antonie Griezmann blir solgt til Manchester United i løpet av sommeren, skriver The Sun.

Samme avis melder også at Torinos Andrea Belotti, som står med 22 mål denne sesongen, skal være i hemmelige samtaler med Barcelona, mens PSG-stjernen Marco Veratti skal ha bedt agenten sin om å høre på potensielle tilbud fra andre klubber. Der skal også nevnte Barcelona ha stilt seg i kø, sammen med Manchester United.