Hockeysjefen om verdensrekorden

– Vi må ta en diskusjon internt

Norges hockeyforbund vil ikke utelukke regel for overtid etter nattens rekordkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
  • Se sjette kvartfinalekamp mellom Storhamar og Sparta på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo tirsdag fra 18:50

– Først vil jeg si at det var en veldig spesiell seanse, noe helt utenom det vanlige. Det er spennende med overtid, og å se hvor lenge det kan gå, sier sportssjef og tidligere landslagspiller Petter Saltsen.

Han legger ikke skjul på at 217 effektive minutter på isen er en enorm påkjenning.

– Det er det ikke noe tvil om. Underveis i kampen begynte jeg å tenke på forsvarligheten av dette, og hvordan det gikk med helsen til de som var for dommere og spillere. «Kommer de aldri til å score?» tenkte jeg, forteller Saltsen.

Les også: Matchvinneren spilte med kramper i begge beina i to timer

Utelukker ikke regeldiskusjon

Men i den niende perioden klarte Joakim Jensen nettopp det, og satte inn seiersmålet for Storhamar. Dermed kunne lagene endelig forlate isen.

Sportsjefen sier at forbundet ikke har diskutert om dette er forsvarlig helsemessig for de involverte, men utelukker ikke at en regel for overtidsspill i sluttspillene kan bli vurdert.

– Vi må ta en diskusjon internt i forbundet. Vi har i tillegg en årlig gjennomgang av kampreglement hvor dette kan bli tema. Klubber kan også komme med regelforslag, dersom de ønsker det, sier han.

Absurd

Get-ligaen har samme overtidsreglement som National Hockey League i Nord-Amerika, hvor det i seriekampene tas ut spillere fra hvert lag for å gjøre det lettere å score. Dette gjelder ikke i sluttspillet. I VM derimot, har lagene maks 20 minutter overtid før det blir avgjort på straffer.

– Når det blir mye overtid i sluttspill er det alltid en risiko for lange kamper. Det som skjedde i natt var jo helt absurd, og noe vi ikke har sett på nesten hundre år. Grunnen til at vi i sluttspill ikke ønsker å gå til straffer er for å gjøre det så rettferdig som mulig.

Den tidligere landslagsspilleren mener at selv om det nå kan bli diskusjon om en eventuell regel for overtiden i sluttspill, var det en overveldende innsats man så i søndagens (og mandagens) kamp.

– Helt fantastisk. Kred til begge lag og dommere. De viste fantastisk disiplin, avslutter 52-åringen.