«SKAM DEN SOM GER SIG»

Norsk hockey-rekord skaper overskrifter verden over

Tidenes lengste hockeykamp ble natt til mandag spilt mellom Storhamar og Sparta. Det går ikke upåaktet hen i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 217 minutter og 14 sekunder kom endelig avgjørelsen. Joakim Jensen satte inn seiersmålet for Storhamar mot Sparta, og endte det som nå står som verdens lengste ishockeykamp noensinne.

– «Du leste riktig, åtte spilleforlengelser», påpeker NHLs offisielle nettsted.

Det som skjedde på andre siden av kloden fikk de amerikanske kommentatorene under NHL-kampen mellom Detroit Red Wings og New York Rangers til å rette fokuset på mirakelet som var i ferd med å skje i Norge.

NHL-Kommentatorene snakket om verdensrekorden i Rangers-spiller Mats Zuccarello Aasens hjemland, og begynte deretter å snakke om de lengste hockey-kampene de kunne huske.

Fox Sports skrives det om den norske kampen som nå går inn i historiebøkene.

– Storhamar og Sparta spilte mot hverandre i en playoff-kamp søndag i Norge. Det ble en episk kamp, hvor det ble satt verdensrekord, og kampen ble ferdig neste dag, skriver den amerikanske nyhetskanalen.

– Ville aldrig ta slut

Söta bror er som kjent en særdeles hockey-glad nasjon, og gleder seg også over at tidenes lengste kamp ble spilt i nabolandet i vest.

– «Spelade med kramp i benen i två timmar. Lokala pizzerian fikk rycka in under rekordmötet», lyder overskriften i svenske Sportsbladet.

De drar også inn NRK-serien Skam, som er blitt et internasjonalt tv-fenomen og en hit blant ungdom i Sverige, inn i sagaen på sosiale medier.

NEVNT I NHL: Verdens største ishockey-liga la selvsagt merke til nattens hendelse.
NEVNT I NHL: Verdens største ishockey-liga la selvsagt merke til nattens hendelse.

NHL-rekord satt i 1936

Amerikanske Sportsnet skriver også om den norske kampen.

– Joakim Jensen avslutet kampen som man tror er den lengste kampen i hockeyhistorien, med sin scoring i den åttende spilleforlengelsen i playoff i den norske ligaen.

REKORDER FENGER: Sportsnet var blant dem som fulgte med.
REKORDER FENGER: Sportsnet var blant dem som fulgte med.

Bleacher Report gjør det samme, og skriver at rekorden for lengste kamp i NHL har stått siden 1936.

– Det skjedde da Detroit Red Wings trengte seks overtidsperioder for å beseire Montreal Maroons 1-0 i den første semifinalen i Stanley Cup.