Joakim Jensen avgjorde for Storhamar i den ellevte (!) perioden.
Joakim Jensen avgjorde for Storhamar i den ellevte (!) perioden.

Familiemedlemmer etterlyst under rekordlang ishockeykamp

Politiet fikk flere henvendelser underveis i rekordlang ishockeykamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rekordkampen i ishockey mellom Storhamar og Sparta varte så lenge at politiet ble oppringt av folk som etterlyste familiemedlemmer.

Mange etterlysninger

«Hamar: Grunnet hockeykampen mellom Storhamar og Sparta, som har vart noe lengre enn vanlig, er det folk som savner sine kjære.», skrev Politiet i Innlandet på Twitter søndag kveld.

«Flere henvendelser til politiet om dette. Til info så er ikke kampen ferdigspilt», la politiet til litt senere.

Storhamar og Sparta satte verdensrekord i søndagens langvarige kvartfinaleoppgjør i Hamar OL-Amfi. Kampen ble ikke avgjort før i 11. periode, rundt klokken halv tre natt til mandag. Da hadde lagene holdt det gående i 217 minutter og 14 sekunder, noe som ga verdensrekord med klar margin. I den amerikanske stjerneligaen NHL fikk TV-seerne beskjed om den norske rekorden underveis i kampene.

Knuste 81 år gammel rekord

16 minutter og 30 sekunder ut i niende periode, nesten sju timer etter at kampen begynte, var den nye verdensrekorden et faktum, og rekordkampen mellom Detroit og Montreal Maroons fra 1936 ble slått på utrolig vis. En utmattet, men engasjert jubel brøt ut blant de gjenværende tilskuerne på tribunen i Hamar.

– Det går ikke an å beskrive hvordan dette oppleves. Det er rett og slett helt «sykt», sa Sparta-trener Lenny Eriksson til VG etter kampen.

– Det er brutalt. Nesten umenneskelig, sa Storhamars manager Thore Saxrud til TV 2.

Joakim Jensen ble matchvinner i rekordoppgjøret. Det endte til slutt 2-1 til Storhamar.

(©NTB)