FAMILIEBEDRIFT: President Donald Trump med førstedame Melania Trump, sønnen Donald Trump Junior på scenen under Liberty Ball 20. januar. 
FAMILIEBEDRIFT: President Donald Trump med førstedame Melania Trump, sønnen Donald Trump Junior på scenen under Liberty Ball 20. januar.  Foto: AP/Patrick Semansky

Donald Trump Junior (39): – Jeg har null kontakt med faren min

Donald Trump Jr. (39) hevder det er et meget tydelig skille mellom presidentens politikk og business.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Donald Trump Jr. (39) er presidentens eldste barn, og da Donald Trump (70) overtok som president tok han over ledelsen av familiens milliardbedrift.

Men det betyr også at kontakten med faren er nærmest ikke-eksisterende.

På et partiarrangement i Dallas, Texas, fortalte Donald Trump Jr. om forholdet til faren.

– Jeg har praktisk talt null kontakt med ham på dette tidspunktet, sa Trump Jr lørdag kveld.

Smakebit

20. januar tok Donald Trump over som landets president, og på samme tidspunkt overlot han styringen av bedriften til de to sønnene, Donald Trump Jr (39) og Eric Trump (33).

Presidenten har uttalt at det nå er et meget tydelig skille mellom politikk og forretninger, og at det er sønnene som nå styrer alt i The Trump Organization.

Nå hevder altså Trump junior at skillet er så tydelig at kontakten med faren nærmest har opphørt.

39-åringen uttalte også han savner tiden da faren drev valgkamp.

– Jeg trodde jeg skulle være helt ferdig med politikk dagen etter valget. Jeg trodde jeg skulle tilbake til min vanlige jobb, og at jeg skulle være veldig glad for det. Men nå man får en liten smakebit av det, så er det vanskelig å forlate det, sier Trump Jr. ifølge The Guardian.

Han er likevel klar på at en politisk karrière ikke er noe for ham.

– Jeg vil ikke ha noe med politikk å gjøre, jeg lover. Jeg vil ikke ha noe med politikk å gjøre, men jeg savner intensiteten, sier han.

Ivanka jubler

Det har vært knyttet mange spørsmål til hvordan presidenten skal løse de etiske utfordringene og interessekonfliktene knyttet til å være mangemillionær forretningsmann og president.

Donald Trump mener at han har gitt det totale ansvar og kontroll av bedriften til sønnene, men både politiske motstandere, dommere og advokater har gitt uttrykk for at skille mellom Trumps politikk og business ikke er skarpt nok.

En gruppe advokater har bedt statsadvokaten om å etterforske Donald Trump, og om han mottar penger fra andre land gjennom Trump Organization.

9. februar reklamerte Trumps rådgiver Kellyanne Conway for klesmerke til Ivanka Trump, en uttalelse som fikk massiv kritikk.

– Gå og kjøp Ivankas ting. Jeg vil gi en liten gratis reklame her ja. Kjøp det i dag, alle sammen, sa Conway.

Ifølge Washington Post var det mange som fulgte oppfordringen, og klesmerke til Ivanka gikk fra nummer 550 til nummer elleve på listen over populære motebutikker på nett.

Golf-imperium

Blant mange av sine eiendommer eier Donald Trump også 15 golfbaner.

New York Times skriver at Donald Trump har reist til golfklubbene han eier de siste fire av fem helgene. Og han bruker også klubbene til sine åpenbart politiske møter, blant annet med den japanske statsministeren.

I månedene som kommer er det også planlagt flere store arrangementer på Trumps golfklubber, blant annet United States Woman's Open i juli.

Ifølge Eric Trump har familien siden 2005 investert mer enn én milliard dollar i golfbaner, men det ingen som vet hvor mye Trump Organization tjener, siden presidenten har nektet offentligheten innsyn i hans selvangivelser.

– Merkevaren vår er hottere enn noen gang, uttalte Eric Trump torsdag.

Og siden han ble innsatt som ble president har Donald Trump spilt golf syv ganger, alle rundene på sine egne baner.