– Franske Kante ønsket å spille for Mali

Så fikk han beskjed av treneren sin om at han var god nok for verdenslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Simen Stamsø Møller ta for seg N'Golo Kantes spesialitet i Premier Leaks i videovinduet øverst!

Se FA-cupkvartfinalen Chelsea-Manchester United på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium mandag fra 20.35!

Mandag kveld skal kampen om den siste plassen i FA-cupens semifinaler spilles på Stamford Bridge i London.

Chelsea tar imot Manchester United til kvartfinalenes største oppgjør, og blant de viktigste aktørene på banen blir N'Golo Kante.

Chelseas eminente defensive midtbanespiller ligger an til å sikre seg sin andre ligatittel på rad etter forrige sesongs heroiske innsats på Leicester-laget som sjokkerte en hel fotballverden, og i opptakten til mandagens kamp er det kommet ut en noe spesiell historie rundt franskmannen.

25-åringen er nemlig født i Paris, men har foreldre fra Mali, og ifølge The Sunday Times skal midtbanespilleren forrige sesong egentlig ha bestemt seg for at han ønsket å representere Mali på landslagsnivå.

– Jeg vil spille for Mali. Mine foreldre er fra Mali, skal han ha sagt til Leicesters daværende assistent-manager og rekrutteringssjef Steve Walsh.

Da Walsh, som nå er sportsdirektør i Everton, svarte sin elev at han burde spille for Frankrike, skal Kante ha respondert ved å spørre om han var god nok til det.

– Du er godt nok for ethvert lag, kamerat. Hvis det fantes et verdenslag, ville du vært med på det, skal Walsh ha svart.

Har du Kante på ditt lag? Spill Fantasy Premier League

13 landskamper siden den gang: – Viktigste spilleren i Premier League
Walsh fikk rett, for i mars i fjor fikk Kante for første gang innkallelse til det franske landslaget. Siden den gang har han vært en sentral del av et landslag sok tok seg til EM-finalen, og selv om han ble vraket til selve finalen står han med totalt 13 landskamper for Les Bleus.

Midtbanespilleren ble kåret til årets spiller i Leicester og kom på årets lag i Premier League forrige sesong, og etter hans ekstremt imponerende spill som dynamisk sentral midtbanespiller er han blant mange regnet for å være favoritt til prisen for årets spiller i hele Premier League denne sesongen.

– Han er kanskje den viktigste spilleren i Premier League. Han er en maskin. Han er helt rå. De har begynt å kalle opp rollen hans nå. Det er Kante-rollen. Han er best i verden på det der, sa Simen Stamsø Møller i Premier Leaks da Kante var tema for to uker siden.

To strake Premier League-triumfer ser også ut til å være nærmest innkassert, og Kante ønsker garantert å sikre seg også FA-cupglede denne sesongen. I så fall må Manchester United overvinnes mandag kveld.

Se FA-cupkvartfinalen Chelsea-Manchester United på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium mandag fra 20.35!

Slik skaffer du deg tilgang til engelk fotball på TV 2s kanaler!