TILBAKE I FORM: Mats Møller Dæhli er i ferd med å finne tilbake til storformen og har ingen planer om å velge bort det norske landslaget.
TILBAKE I FORM: Mats Møller Dæhli er i ferd med å finne tilbake til storformen og har ingen planer om å velge bort det norske landslaget. Foto: Ruud, Vidar

Møller Dæhli: – Vi skal være stolte og glade for at Lagerbäck tok Norge-jobben

Mats Møller Dæhli storspiller for tiden for tyske St. Pauli. Nå håper han på å kunne bidra enda mer for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Millerntor-Stadion (TV 2 Sporten): Han ble kåret til årets akademispiller Manchester United i 2012, men etter perioden i England har skadeproblemer satt en liten stopper for utviklingen til fremtidshåpet Mats Møller Dæhli.

Etter oppholdet på Old Trafford gikk han til Molde. Deretter fortsatte ferden til Premier League og Cardiff, før turen gikk videre til Bundesliga og Freiburg. Nå er Møller Dæhli, som rundet 22 år 2. mars, på utlån i St. Pauli i 2. Bundesliga frem til sommeren.

Der har han gjort sine saker svært bra i en rolle som såkalt hengende spiss og er for alvor i ferd med å finne tilbake til toppformen.

– Selv mener jeg at jeg har hatt et par kamper der jeg har vært litt av og på, men jeg har spilt to-tre kamper som jeg er veldig fornøyd med. Jeg er blitt mer og mer direkte i spillestilen. Jeg er blitt mer fremoverrettet i spillestilen, men det må jeg fortsette å øve på. Der har jeg et forbedringspotensial, sier Mats Møller Dæhli til TV 2 Sporten.

Tirsdag denne uken presenterer Lars Lagerbäck sin første tropp som Norges nye landslagssjef til VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland.

Møller Dæhli er strålende fornøyd med ansettelsen av den svenske trenerveteranen som ny landslagssjef.

– Vi skal være stolte og glade for at han tok jobben. I klubbhverdagen må vi som spillere gjøre alt vi kan for å overbevise om å få være med i troppen. Vi har mange spillere som gjør det bra ute i Europa om dagen, og det er veldig gøy. Det var bra at Lagerbäck tok jobben, oppsummerer Møller Dæhli.

– Jeg har veldig troen
Han har fått med seg at Lars Lagerbäck ikke har gitt opp håpet om at Norge kan kapre en playoffplass til VM – dersom laget vinner de fem siste kampene.

– Nå har vi fått inn en ny trener med nye tanker og det blir en ny spillemåte og det må man bli vant til. Men selvfølgelig er målet når man spiller for Norge å vinne hver kamp, konkluderer midtbanespilleren, før han fortsetter:

– Jeg har veldig troen på Lagerbäck. Han har mye erfaringen og gjort det bra der han har vært tidligere. Han virker som en veldig trygg trener som vet hva han vil og som er veldig tydelig. Vi som spillere må bare gi alt vi kan. Om jeg får være med i troppen så skal jeg gi alt, og om jeg ikke blitt tatt ut skal jeg gjøre alt jeg kan i klubbhverdagen for å være med neste gang. Det er slik jeg tenker, mener St. Pauli-proffen.

– Forstår Ciljan og Tetteys avgjørelse
Tidligere i vinter gjorde både Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey det klart at de ikke lenger ønsker å være med videre på landslaget. Ciljan Skjelbred vil prioritere familien, mens Tettey ga seg på grunn av totalbelastningen det var å spille intensive kamper både for klubblaget og landslaget.

– Jeg har ikke snakket med Per Ciljan eller Alex om dette. Men jeg har forståelse for deres avgjørelser. De har begge vært i utlandet lenge og det tærer på kroppen, konstaterer Møller Dæhli.

– Men deres avgjørelse gjør at det blir et par ledige plasser på Norges midtbane?

– Ja, og jeg som spiller er veldig glad i å spille for Norge. Det er ingenting som gjør meg mer stolt. Selvfølgelig har jeg lyst til å være med. Nå er jeg imidlertid akkurat tilbake fra skade og er tilbake på en ordentlig kamparena. I de siste fem kampene føler jeg at det bare går bedre og bedre. Så sånn sett håper jeg at får med i troppen. Men vi får bare vente å se, svarer en ydmyk Møller Dæhli.

– Snakker mye med Ødegaard
En annen som har gjort sine saker bra på utlån er Martin Ødegaard i nederlandske Heerenveen.

Ødegaard er god kamerat med Møller Dæhli.

– Martin er en fantastisk spiller som jeg snakker mye med. Jeg håper at han fortsetter utviklingen og tar de nye stegene han gjør. Jeg gleder meg utrolig mye på Ødegaards vegne, og at han gjør det bra i Nederland synes jeg er utrolig kjekt, konstaterer Møller Dæhli.

Sang Møller Dæhlis navn
I helgen spilte Mats Møller Dæhli nok en god kamp for St. Pauli. Dessverre ble det 1-2-tap for topplaget Union Berlin, men da Møller Dæhli ble byttet ut drøye 20 minutter før slutt sang St. Pauli-fansen nordmannens navn på tribunen frem til kampslutt.

TV 2 Sporten var tilstede på kampen og snakket med både personer i klubben og supportere som alle slo fast at 22-åringen fra Ullevål Hageby allerede har rukket å bli en publikumsfavoritt på Millerntor-Stadion.

– Jeg trives veldig godt i Hamburg og St. Paul. Men vi har en knalltøff oppgave foran oss. Da jeg kom hit hadde vi vel elleve poeng, nå har vi 24. Vi har tatt noen steg, men vi har en lang vei å gå for å unngå nedrykk. Mitt fokus er å gi alt frem til sommeren, sier han om fortsettelsen på sesongen.

PS: Lars Lagerbäck presenterer troppen til Norges VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland tirsdag kl 16 - direkte på tv2.no.