– Petter trenger å få en pappa-effekt

Marit Bjørgen med råd til Petter Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgen er i heftig «ordkrig» med Petter Northug jr. Årsaken er en dansk fotballspiller og damer i Trondheim.

Bjørgen var suveren på søndagens 30 kilometer i Holmenkollen. Etter målgang delte hun ut stikk til både arrangøren - og Petter Northug jr.

– Jeg vil ha 30 kilometer på lørdag, på samme dag som herrene går 50 kilometer. Tenk hvor mye mer folk det var her på lørdag. Vi fortjener også å gå i et slikt folkehav, mener skidronningen.

Stikk til Northug jr.

Marit Bjørgen sørget også for at Petter Northug jr fikk passet påskrevet. For hun har havnet i ordkrig med skikongen. Det begynte med nyheten om at den omstridte dansken, Nicklas Bendtner, skal spille for Rosenborg. Noe som gleder Northugs Rosenborg-hjerte. Også Bjørgen var fornøyd, men ikke for at Rosenborg kanskje blir styrket:

– Det er bra at Petter får litt konkurranse om damene i Trondheim, var meldingen fra Bjørgen.

Northug jr. var ikke sen om å slå tilbake.

– Marit er egentlig begeistret, litt småforelsket i dansken. Han ligner litt på samboeren hennes, begge er litt bad boys, sier han.

– Jeg ser at Petter er litt eplekjekk, slo Bjørgen kjapt fast etter gjort unna tremila i Kollen i suveren stil.

Pappa-effekt

Dagen før hadde for øvrig Northug jr. gått inn til en 30. plass på femmila.

– Han må ikke begynne å snakke om at Fred Børre er bad boy. Nå er faktisk Petter begynt å bli såpass voksen at jeg tror han trenger en kjerring som er litt bestemt slik at det blir litt orden på hverdagen hans. Petter trenger rett og slett en pappa-effekt. Det tror jeg er bra for å komme tilbake i toppen. Ja, han burde blir pappa, hvis ikke er det allerede, da? ler Bjørgen.