Kane ut med skade - erstatterne lekte Spurs til semifinalen

– Det kan bli en avgjørende faktor i innspurten i Premier League, sier TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i videovinduet øverst. Se også panelet i TV 2s studio ta for seg Kane-skaden videovinduet nede i saken!

Tottenham-Millwall 6-0

FA-cupens tredje semifinalist er klar, og Tottenham slår følge med allerede klare Manchester City og Arsenal.

Det gjør de etter en maktdemonstrasjon hjemme mot League One-klubben Millwall, der Heung-Min Son scoret tre ganger og Christian Eriksen, Dele Alli og Vincent Janssen en gang hver.

Den store snakkisen for Spurs, og et stort skår i gleden, er dog at Harry Kane måtte forlate banen med det som kan ha vært en stygg ankelskade.

Kun fire og et halvt minutt var spilt da Kane fikk en Millwall-spiller over seg etter et skuddforsøk, og bildene av at han fikk behandling var det siste Spurs-fansen trengte.

– Nå skjelver Tottenham-fansen. Har han slått opp ankelskaden som holdt ham utenfor i seks uker tidligere i sesongen? spurte TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid i studio i pausen.

– Det er den samme vridrningen i den samme ankelen. Det er skuddfoten til Harry Kane, som trenger all den kraft den kan få. Dette er ikke gode bilder å se. Det kan bli en avgjørende faktor i innspurten i Premier League, svarte ekspert Brede Hangeland.

– Uten Kane så er ikke Tottenham det samme laget
Sist gang Kane var skadet spilte Tottenham tre uavgjorte av fem mulige kamper i Premier League. I tillegg røk de ut av ligacupen mot Liverpool og tok kun fire poeng på totalt tre Mesterliga-kamper.

– De kjøpte Vincent Janssen forrige sommer for situasjoner som dette. Det har vært en fiasko, og nå er det Son som blir foretrukket på topp. Uten Kane så er ikke Tottenham det samme laget. Skulle han være ute lenge, så kan det bety noe for i hvert fall kampen om topp fire, sa Erik Thorstvedt.

Dersom skadefraværet blir like langt denne gangen vil Kane igjen miste meget viktige kamper for de liljehvite.

– Vi må se på det i morgen. Det er lite å si. Det ser ut som den samme ankelen som mot Sunderland. Vi får se hva som skjer, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter kampslutt.

– Hvis det er den samme skaden, så er ofte restitueringsperioden litt kortere. Det så ut som om han hadde noe mindre vondt, noe som også er vanlig når man slår opp en skade. Det gjenstår å se, sa Hangeland.

Son må gjenvinne formen fra sist
Tottenham-fansens håp ligger i at Heung Min-Son kan gjenvinne noe av formen han stod for i starten av Kanes forrige skadefravær, og i så måte var søndagens scoringer en god start. Både langskuddet før pause og den iskalde avslutningen etter hvilen viste at han har målscorergenet i seg.

I sesongens kanskje mest imponerende Spurs-triumf, 2-0-seieren over Manchester City, spilte sør-koreaneren også i Kanes sted. Etter kamp uttalte Trevor Morley at Son akkurat da var Premier Leagues kanskje beste spiller. Erik Thorstvedt tror dog at det blir urealistisk å belage seg på at Spurs' nummer sju skal levere stabilet.

– Han var kjempegod og enormt aggressiv i presset sitt i den kampen, men andre ganger faller han litt igjennom. Han har ikke det samme nivået som Harry Kane. Det er klart at klubber får skader, og hvis du som klubb setter deg i en posisjon der du ikke tåler at spissen din blir skadet så har du rett og slett ikke gjort en fullgod jobb, sier TV 2-eksperten.

VIDEO: TV 2-ekspert etter Spurs' første kamp uten Kane i høst: – En velsignelse for Tottenham at han er skadet

Nydelig skuddteknikk avgjorde kampen
Selve FA-cupkvartfinalen mot Millwall søndag dominerte Tottenham fullstendig, til tross for fraværet av kaptein Harry Kane i 95 prosent av kampen.

Kanes erstatter Christian Eriksen banket inn 1-0 med et flott skudd på halv volley fra like innenfor 16-meteren etter en drøy time, mens Heung-Min Son leverte en desto bedre variant da han bøyde inn 2-0 fra like utenfor 16 ti minutter senere.

Etter hvilen la Son på til 3-0 med en ny vakker variant, denne gang på hel volley etter en flott langpasning fra Kieran Trippier.

Eriksen tilrettela - Alli scoret igjen
Snaut 20 minutter før slutt var det Eriksen sin tur til å fore. Danskens elegante innlegg langs bakken var ferdigscoret for Dele Alli, som enkelt satte inn 4-0 fra kloss hold.

Janssen scoret sitt første spillemål
Drøyt ti minutter før slutt smalt det igjen, da Vincent Janssen endelig åpnet målkontoen fra åpent spill for Spurs. Nederlenderen hadde kun scoret på fire straffespark før søndag i Tottenham-karrieren, men var iskald da han ble servert inne i feltet kun minutter etter å ha kommet innpå for Dele Alli.

– Det er en tung bør som løfter seg fra skuldrene hans. Kontrollert ned i hjørnet. Kirurgisk presisjon. Den kan være meget, meget viktig for ukene og månedene som kommer, hvis den betyr at Janssen finner målformen fra Nederland, sa kommentator Espen Ween.

Pochettino var glad på nederlenderens vegne, og spår flere sjanser fremover.

– I fotball må du være klar. Hvis manageren føler at du skal få muligheten, så får du muligheten. Det gjelder ikke bare ham, men det er flere spillere som får muligheten til å spille de neste månedene. De må bare være klare, sa han.

Hat trick på overtid
Oppgjørets siste scoring ble satt i nettet av Heung-Min Son, som dermed fikk sit hat trick. Sør-koreanener skjøt igjen på hel volley fra innenfor 16-meteren, og fikk hjelp av gjestenes keeper som tabbet seg ut. Ballen gikk nemlig rett på ham, men han glapp den mellom beina og i nettet. Dermed er Son nå toppscorer i hele FA-cupen, med sine seks scoringer totalt.

I tillegg til scoringene var Alli både nære i 1. omgang og burde hatt straffespark i begge omganger, mens Victor Wanyama headet i tverrligeren før hvilen. Etter pause hadde både Eriksen og Wanyama langskuddvarianter som ble reddet av Millwalls keeper, mens Janssen headet rett på keeper fra kloss hold.

PS! Oppgjøret var tidenes siste cupkamp på White Hart Lane. Semifinalen i turneringen spilles på Wembley, og neste sesong skal stadionanlegget rives.

Les også: – Tottenham har en lys fremtid foran seg