Unnslapp grusomt taklingsforsøk fra tidligere Celtic-spiller - scoret deretter mot Rangers

– Hadde han blitt truffet, kunne han fått seg en ordentlig luftetur, sier TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av Kenny Millers takling i vinduet øverst!

Celtic-Rangers 1-1

Taklingene fløy vegg imellom og ofte i knehøyde. Scenen var Celtic Park og aktørene var Celtic og Rangers.

Celtics 22 kamper lange seiersrekke tok slutt, men det var helt andre ting som kunne tatt slutt om ting hadde gått ekstra galt.

Celtics midtbanespiller Stuart Armstrong satte nemlig inn ledermålet i oppgjøret med en suser i 1. omgang, men var bare heldig som var på banen i utgangspunktet.

Før åtte minutter var spilt var det nemlig svært nære at Celtic-målscoreren kunne blitt alvorlig skadet da Kenny Miller gikk hodeløst inn i et taklingsforsøk.

– Han hopper inn med to bein. Det går faktisk an å vise ut noen på den der. Hvis han treffer motspilleren der, så kunne han fått seg en ordentlig luftetur.

– Da hadde ikke Armstrong spilt videre?

– Nei. Og det ble på et vis avgjørende, sa TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Taklingen fra tidligere Celtic-spiss Kenny Miller ble ikke straffet, da han ikke traff Armstrong, og til tross for mange tøffe dueller og en enorm tilstedeværelse fullførte begge lag kampen med elleve mann.

– Det er fascinerende greier å se på. Det er ting som skjer som man kunne snakket om på italiensk TV i to dager, og her skjer det hele tiden, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt i studio.

Rangers kapret poeng i sluttminuttene
Fascinerende var ordet, og det var også måten Rangers tok poeng på. Armstrongs 1-0-mål så lenge ut til å bli matchvinnermålet, men det skulle det altså ikke bli. Tre minutter før slutt dukket dog Rangers-stopper Clint Hill opp etter en retur og satte 1-1 i nettet.

38-åringen er ikke kjent for mange scoringer, men var på rett sted til rett tid da det gjaldt som mest. Dermed avga Celtic og Brendan Rodgers poeng, noe de kun hadde gjort en gang på de første 27 kampene denne sesongen.

Celtics poengtap betyr at avstanden til serietreer Rangers fremdeles er på 33 poeng. Toer Aberdeen er 25 poeng bak de grønne fra Glasgow.

Anonym Dembélé
Den store spilleren i skotsk fotball denne sesongen har vært unggutten Moussa Dembélé. Franskmannen er toppscorer i ligaen med 17 mål i sin debutsesong for overlegne Celtic, men i søndagens prestisjeoppgjør mot erkerivalene var 20-åringen anynom.

Dembélé ble hentet fra Fulham i fjor sommer, for en røverkjøpsum på drøyt fem millioner kroner. Han scoret hat trick i september i det første møtet mellom lagene denne sesongen, som den første Celtic-spilleren i et Old Firm-ligaoppgjør siden 1966. Han nettet også med et drømmetreff da det ble 2-1 i oppgjør nummer to i desember.

Dembélé burde scoret etter en snau time, men skjøt rett på Rangers-keeper Wes Fotheringham, og kunne også funnet nettmaskene seks minutter før slutt. Da snurret han rundt med Rangers-forsvaret, men endte kun opp med en blanding av innlegg og skudd som ble resultatløst. I stedet var det altså lagkameraten Armstrong som stjal overskriftene med en suser denne gangen.

– Det er en fantastisk scoring av Armstrong. Han hamrer den inn i nærmeste hjørne. Det der er en innertier, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

PS! Armstrong spilte 72 minutter og gikk av banen til stående applaus. Han kunne lite gjøre fra benken da Rangers utlignet.