På E18 ved Skoger, sør for Drammen er det 110-sone. Her ble en bil truffet av en stor stein lørdag. Steinen smadret frontruta.
På E18 ved Skoger, sør for Drammen er det 110-sone. Her ble en bil truffet av en stor stein lørdag. Steinen smadret frontruta. Foto: NTB Scanpix

Politiet raser mot livsfarlig trend:

Frontrute knust med stein i 110-sonen på E18

I løpet av få dager har politiet i Drammen registrert to tilfeller der personer har kastet steiner fra broer og ned på biler som kjører i høy hastighet på motorveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ettermiddag kunne liv gått tapt. En mannlig bilist kjørte sydover i 110-sonen på E18 ved Skoger utenfor Drammen.

Like etter at føreren hadde passert under en gangbro, smalt det kraftig og frontruten ble knust. Bilen ble truffet av en stein, som etter alt å dømme ble kastet ned fra gangbroen over, mener politiet.

Til alt hell klarte føreren å holde bilen på veien.

Det var Drammens Tidende som først omtalte denne saken.

To dager tidligere, på torsdag, skjedde en tilsvarende hendelse på Riksvei 23 i Røyken. Det er en mye trafikkert veien mellom Oslofjordtunnelen og Drammen. Det er 80-sone på strekningen.

– Det ble kastet stein fra en bro. Vitner observerte at det var barn eller ungdommer som kastet steinene, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt i Drammen, Christian Gulli.

I Danmark har de opplevd flere ulykker som følge av steinkasting mot biler som kjører på motorvei. 21. august i fjor gikk det helt galt. Bare en måned senere ble tre biler truffet.

Christian Gulli på operasjonssentralen i Drammen frykter at de vil oppleve flere lignende episoder i distriktet.

– Det sier seg selv at det er livsfarlig å få en stein i frontruta når man kommer kjørende i over 100 kilometer i timen. Man skvetter voldsomt, og da kan alvorlige ulykker skje.

Med bakgrunn i episoden på Riksvei 23 i Røyken har Gulli en oppfordring til foreldre:

– Jeg håper inderlig at foreldre tar en alvorsprat med sine håpefulle. Dette må vi få en slutt på, sier han.