Anerkjent ekspert tror King blir jaktet på av større klubber

– Nå gjelder det at ikke noen setter griller i hodet hans, kontrer TV 2s Premier League-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s Premier League-gjeng ta for seg Joshua King søndag kveld i Fotballkveld England i videovinduet øverst!

I helgens meget amputerte Premier League-runde, der kun fire kamper ble spilt, leverte ingen bedre enn Joshua King.

Nordmannen scoret karrierens første hat trick i seriespill da Bournemouth slo West Ham 3-2, og er nå en snakkis i hele Fotball-England.

– Jeg tror han blir jaktet på av større klubber. Han har en del kvaliteter som vanligvis ikke finnes i en enkeltspiller. Det å fysisk matche alle i Premier League. Du trenger ikke å være den sterkeste eller raskeste hvis du er intelligent, men han kan åpenbart gå videre til neste nivå, sier Guillem Balagué.

Les også: King gjorde opp for 48 marerittsekunder - snudde kampen med hat trick

Sky Sports-eksperten, som selv har hentet en norsk spiss til sin klubb Biggleswade United på nivå ni, nevner flere grunner til at King trolig står på ønskelisten til klubber langt høyere på Premier League-tabellen.

– Det er hardt arbeid og kvalitet. Det faktum at han kan avslutte på mange forskjellige måter, men også at han jobber for laget. På den måten er han en moderne spiller, sier Balagué.

TV 2-ekspert: – Nå gjelder det at ikke noen setter griller i hodet hans
I søndagens Fotballkveld England ble King selvsagt også diskutert, og Erik Thorstvedt mener at det viktigste nå er at ting ikke går for fort.

– Vi ser en bedre Joshua King. Det er ikke bare det at han scorer mye mer mål enn han pleide. Han kan ta ballen og løpe fra et helt motstanderlag som prøver å stoppe ham samtidig. Han har hatt en strålende utvikling. Nå gjelder det at ikke noen setter griller i hodet hans, verken agenter eller noen som helst, sier TV 2-eksperten.

Les også: King dediserer hat tricket til sønnen

Ett og et halvt år i Bournemouth har nemlig vært nettopp det som har måttet til for at King, som ble hentet til Manchester United som 16-åring i 2008, har fått vise hva som faktisk bor i ham.

– Han er i en fantastisk bra klubb med en superbra manager i Eddie Howe, som skal ha en stor del av æren. Gutten har gjort en kjempebra jobb selv, men han trenger å komme til en manager som trykker på de rette knappene og vet hvordan han kan få det beste ut av ham, sier Thorstvedt.

Hangeland: – Han har på ingen som helst måte vist toppnivået sitt
Nordmannen har scoret elleve mål i ligaen denne sesongen, noe som betyr at han er inne blant de ti øverste på toppscorerlisten i Premier League. Han har like mange mål som verdensstjernene Eden Hazard og Fernando Llorente.

– Han viser sitt ekte potensial. Han har på ingen som helst måte vist toppnivået sitt. Han er er kun 25 år. Vi har snakket om skadeproblemer og et potensiale, som han nå viser. Men han er i en alder der han kan bli mye, mye bedre, sier Brede Hangeland.

Også han, som har spilt sammen med King på landslaget, forstår at snakket om større klubber kommer. Han er dog enig med Thorstvedt at det er Kings nåværende klubb som er viktigst.

– Denne debatten kommer når en spiller leverer så bra. Han er det minst kjente navnet på denne toppscorerlisten og yngre enn de fleste. Nå er han en bærebjelke for Bournemouth denne sesongen, og jeg tror han skal konsentrere seg om å levere på det nivået for Bournemouth, sier Hangeland.

Se TV 2s Premier League-gjeng ta for seg Joshua King søndag kveld i Fotballkveld England i videovinduet øverst!