Norendal tok revansj med X Games-gull i big air

Etter tårevåt slopestylefiasko fredag ble det gulljubel for Silje Norendal i big air-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se big air-finalene i X Games lørdag kveld på TV 2 og TV 2 Sumo

Silje Norendal (23) lovet å tråkke til i big air, som er en disiplin hun ikke har lyktes i tidligere, etter fiaskoen på slopestyle fredag kveld.

Som førstemann ut holdt hun det løftet og landet en nydelig cab 900. Etter det gikk det veien og til slutt ble det gull.

Se trikset som sikret gull øverst

Til TV 2 etterpå sa Norendal at det vellykkede førstehoppet betydde alt.

– Det var det som gjorde at jeg vant, at det satt med en gang. Jeg ble nervøs da jeg slet med backside 720-ene, men det gikk til slutt, sa hun.

Hun har slitt med nerver tidligere, men i dag klarte hun å bruke presset på hjemmebane til noe positivt.

– Viljen til å vinne kom av å se publikum, familie og venner. Jeg sa til meg selv da jeg satte utfor at «dette har du ekstremt lyst til. Gi 110 prosent».

Kommentatorene lot seg også imponere.

– Hun ga full gass og holdt ikke tilbake. Da sitter triksene, sa TV 2s ekspertkommentator Jonas Greve etter det første hoppet.

– Hun har ikke noe press i big air, det kan virke til hennes fordel, sa snowboardekspert Andreas Ygre Wiig, som ga Norendal SMS-råd underveis.

Norendal fulgte opp med flere gode forsøk i finalen der de hoppet så mange ganger som mulig på 23 minutter, og de to beste hoppene talte.

Hun forsøkte å gå for gullet i sitt siste hopp med en backside 720. Det landet hun og fikk 66 poeng. Det holdt til gull foran Julia Marino.

– Dette betyr så mye. Alle så følelsene mine i går. Gårsdagen var ille for meg. Jeg forventet ikke å vinne big air. Å avslutte sesongen på denne måten, jeg har ikke ord, sa Silje Norendal etter konkurransen.

Dette var kongsbergjentas fjerde X Games-gull totalt, men hennes første store seier på to år.

Anna Gasser tok bronsen.

Kjersti Buaas, som fikk skulderen ut av ledd fredag, fikk det ikke til å stemme på hoppet og kom utenfor pallen.