Programleder for satireshowet Full Frontal, Samantha Bee måtte gjøre helomvending og legge seg flat etter å ha vitset om kreftpasient. Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP 
Programleder for satireshowet Full Frontal, Samantha Bee måtte gjøre helomvending og legge seg flat etter å ha vitset om kreftpasient. Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP 

Programleder gjorde narr av «nazi-sveis» – nå legger hun seg paddeflat

Satireprogram beklager og fjernet deler av innslaget som gjorde narr av mann med alvorlig kreft i hjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Satireprogrammet «Full Frontal with Samantha Bee» viste nylig et innslag fra den amerikanske konferansen Conservative Political Action Confrence (CPAC). Innslaget har vekket sterke reaksjoner fordi en manns hårsveis ble beskrevet som «nazi-sveis».

Men Kyle Coddington har barbert håret på siden av hodet av helt andre grunner enn politiske sympatier. Coddington ble nemlig diagnostisert med kreft i hjernen sent i 2016, og fikk nylig både cellegift-behandling og stråling.

Coddington jobber som skribent for Outset Magazine, som først publiserte saken. Han fikk tilsendt et bilde fra programmet fra en venn, som fortalte at han ble gjort narr av for å ha «nazi-sveis».

Unnskyldte og fjernet innslaget

Innslaget har vekket sterke reaksjoner i USA, og søsteren til Coddington går hardt ut mot programmet:

«Når Samantha Bee gjør narr av broren din for å ha "nazi-sveis"», skriver hun på Twitter, før hun forteller at han har den alvorlige diagnosen.

Programleder Samantha Bee tvitret kort tid etter en unnskylding. Der skriver hun at de «unnskylder for å ha fornærmet» Coddington, og forteller at de ikke fikk vite om diagnosen før det var for sent. Han er nå fjernet fra innslaget.

Kaller det en «halv-unnskyldning»

Også Coddington selv reagerte kraftig på innslaget, og la kort tid etter ut en pressemelding på Twitter. Han er ikke imponert over unnskyldningen.

«Samantha tvitret en unnskylding for å ha "fornærmet" meg, men jeg vil gjøre det klart at en halv-unnskylding for å fornærme noen er ikke å unnskylde for å ha rettet grunnløse påstander mot folk på grunn av utseendet deres».

Han takker likevel for at Full Frontal har donert 1000 dollar til ham, og forteller at han er overveldet over støtten han har fått etter at innslaget ble sent. Totalt har han nå fått inn nesten 100.000 dollar på GoFundMe-siden hans, der han ber om penger for å betale for behandlingen.

Til Fox News forteller også Coddington at han er registrert som Demokrat, og har vært motvillig til å støtte Donald Trump gjennom hele valgkampen.