Tande raste etter hopp: – Det virker som de prøver å ødelegge sjansene mine med vilje

Daniel Tande følte han fikk altfor dårlige forhold i lagkonkurransen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hoppet som fikk Tande til å tordne i videovinduet øverst. Video fra NRK.

Norge endte på fjerdeplass i lagkonkurransen i Holmenkollen under Raw Air.

Det etter at den norske stjernen Daniel André Tande mente var urettferdig behandling på hans første hopp, og i tillegg ett hopp til:

– Vi er ikke veldig fornøyde. Som lag gjør vi en god utførelse, men vi taper pallen fordi to av oss får skikkelig møkkaforhold, sa Tande til NRK etter hopprennet.

Kongsberg-gutten hadde veldig tunge forhold da han hoppet til 121 meter. Til tross for det fikk han ikke poengkompensasjonen han følte han fortjente.

– Jeg føler jeg gjør et jævlig bra skihopp, sier Tande til NRK mellom den første og den andre omgangen.

– Jeg blir jævlig irritert når jeg gang på gang får sjå jævla møkkaforhold. Det begynner jeg å bli jævlig lei av. Det virker som de prøver å ødelegge sjansene mine med vilje nesten. Jeg blir så irritert.

Han følte seg urettferdig behandlet overfor de andre, og han mener at juryen burde ventet med å slippe ham utfor.

De individuelle hoppene teller i sammendraget, så selv om det ikke ødela lagkonkurransen fullstendig for Norge, kan det ha vært skjebnesvangert for totalen.

I andreomgang, under litt bedre forhold, hoppet Tande ti meter lenger enn i den første.

Det norske laget bestående av Andreas Stjernen, Robert Johansson, Daniel Andre Tande og Johann André Forfang lå på tredjeplass etter første omgang, men falt én plassering i finalen.

Stefan Kraft sørget for østerriksk seier med et hopp på 134,5 meter i sitt siste hopp. Det østerrikske laget vant med totalt 999,7 poeng, mens det tyske laget fikk 987,2 poeng. Polen fulgte like bak med 986,7 poeng.