Forsvarsspillet som sjokkerte Hangeland: – Utilgivelig

Manchester City er i semifinalen i FA-cupen. På veien dit fikk de hjelp av Middlesbroughs forsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se videoanalyse i vinduet øverst!

Middlesbrough-Manchester City 0-2

Manchester City ble lørdag det første laget som booket plass i FA-cupens semifinaler denne sesongen.

Det gjorde de på bekostning av Middlesbrough, etter en 2-0-seier på Riverside Stadium.

Sergio Agüero avgjorde kampen da han scoret mål nummer to i 2. omgang, mens ledermålet ble satt inn av David Silva allerede etter to minutter. Dette var åpningsminutter der vertene ikke hang med i det hele tatt.

– Det var mye rart fra Karankas menn i starten. De sov, rett og slett. Det er utilgivelig. De hang ikke med, sa Brede Hangeland i TV 2s studio i pausen.

Den tidligere stopperkjempen analyserte ledermålet, og pekte på flere store feil blant Aitor Karankas gutter, som lot Manchester City-back Pablo Zabaleta få fritt spillerom til å slå inn fra høyre.

– De er altfor kompakte. De inviterer nærmest pasningen ut til Zabaleta, og inne er det enkelt for City som nærmest står i kø. Midtstopperne skal være ansvarlige for å sette linje, og de flytter for langt ut. Og så er det tre spillere som ikke følger med. Zabaleta hadde vært i offside, og da er halve Middlesbrough utspilt.

– Stopperne flytter for langt ut, og de som ikke henger med er for trege i avtrekkeren. Det blir et komisk mål sett fra Karankas synspunkt. Han kommer til å være rasende, analyserte Hangeland.

Slik skaffer du deg tilgang til Premier League!

Slik var kampen: City dominerte, men Bravo var heldig
Seieren var svært fortjent, og både kunne og burde vært mye større. Men til tross for at City var det dominerende laget, var det etter drøyt 20 minutter kun tilfeldigheter som gjorde at ikke Rudy Gestede utlignet etter et hjørnespark.

Manchester City-keeper Claudio Bravo glapp nemlig headingen fra den storvokste spissen, men sisteskansen ble reddet av lagkameraten Pablo Zabaleta som stod på streken og hindret baklengsmål.

Sane burde scoret
Tilfeldighetene spilte også inn på motsatt side etter 32 minutter. Leroy Sane skulle bredside inn et innlegg fra Raheem Sterling, men traff fullstendig feil. Dermed spratt ballen rolig i armene på Brad Guzan i Boro-målet.

Like etter spilte Sane selv tilretteleggerrollen, men etter at den tyske landslagsspilleren hadde lekt med et par av hjemmelagets spillere var en våken Ben Gibson på plass og hindret Sterling en enkel tap-in da innlegget kom fra driblefanten Sane. Dermed stod det kun 1-0 ved pause.

Enorm Silva-sjanse like etter pause
Drøyt to minutter ut i 2. omgang var det utrolig at ikke Silva doblet. Boro sov nemlig også i starten også i omgang nummer to, og Silva fikk muligheten fra like utenfor femmeteren. Spanjolen skjøt dog over, og Pep Guardiola rev seg i de små hårtustene han har på sidelinjen.

De lyseblå fortsatte å skape sjanser og hadde et enormt overtak, men så lenge det kun var ett mål mer i målprotokollen var spenningen der hele veien.

– Det ville ikke vært overraskende om de hadde ledet 5-0 på dette tidspunktet, uttalte de engelske kommentatorene etter en times spill.

Brad Guzan, i det som kan være hans siste kamp i engelsk fotball, måtte i aksjon ved flere anledninger i hjemmelagets mål. Amerikaneren, som er Boros «cupkeeper», returnerer til hjemlandet etter sesongslutt for å spille for Atlanta United i MLS.

– Fy filleren for en kamp han står. Han går fra kampen med lite og ingenting, men med en følelse han bør få lov til å dyrke. Han kan dra til USA og føle at han i hvert fall gikk ned med flagget til topps, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Agüero doblet med sin spesialitet
Etter 66 minutter kom dog scoringen som avgjorde oppgjøret. Igjen var det Leroy Sane som var tilrettelegger, og tyskerens knallharde innlegg fra venstre ble iskaldt satt i nettet med en knallhard innside fra Sergio Agüero til 2-0.

Forrige helg scoret argentineren et noe tilsvarende mål mot Sunderland i Premier League, noe som fikk TV 2-ekspert Trevor Morley til å uttale at Agüero er «en av de aller beste i verden» til å score slike mål.

– Hvis han spiller alle kampene, så scorer han sykt mye mål, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio etter kampslutt.

Like etter trodde Raheem Sterling at han hadde lagt på til tre, men han ble avvinket for offside etter å ha satt inn returen fra et langskudd fra Agüero.

City til sin 13. FA-cupsemifinale
Kvarteret før slutt var det nære ved at det ble spenning igjen. Et strålende raid fra Adama Traoré nedover høyresiden endte med at Fabio fikk headet fra snaut ti meter. Claudio Bravo fikk en hånd på ballen og gjorde en god redning, men var igjen avhengig av hjelp fra en lagkamerat bak seg. Denne gang stod John Stones på streken og avverget.

Seieren var dog i realiteten aldri truet, og dermed tok City seg til sin 13. FA-cupsemifinale noensinne.

– Det er utrolig at det bare ble 2-0 i denne kampen når du ser på sjansene og hvor store de er, sa TV 2s ekspert Hangeland i studio etter kampslutt.

For Middlesbrough betyr kvartfinale-exiten at de kun har Premier League å tenke på de neste to månedene. Der er de for øyeblikket under streken.

Altomfotball: Alt du trenger å vite om Premier League

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!