Berg-og-dal-bane-dag for norges formspiss:

King gjorde opp for 48 marerittsekunder - snudde kampen med hat trick

Norges heteste Premier League-spiss er på alles lepper etter lørdagens utrolige show.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se kampsammendrag i vinduet øverst! Video av de 48 marerittsekundene nede i saken!

Bournemouth-West Ham 3-2

Joshua King er i superform, og i lørdagens kamp mot West Ham handlet alt om nordmannen.

Bournemouth-spissen stjal nemlig overskriftene med både positivt og negativt fortegn.

Først misset han på straffespark, men etter at West Ham under minuttet senere hadde tatt ledelsen revansjerte King seg voldsomt.

Nordmannen satte inn 1-1 på lekkert vis og besørget deretter både 2-1 og 3-2 etter pause. Den siste scoringen kom på overtid, og sikret alle tre poengene for hans lag.

– Jeg kunne hatt fire eller fem, men jeg tar dette hver eneste dag i uken. Jeg er glad på vegne av gutta og glad for de tre poengene. Det kan ikke beskrives. Det er så viktig, sa King til Premier Leagues egen TV-kanal etter kampslutt.

VIDEO: Se hva mer King sa her

King ble deretter intervjuet igjen, og repeterte det han også sa til TV 2 Sporten i fjor sommer.

– Jeg har sagt til alle gutta hjemme at jeg satte meg et mål i starten av sesongen at jeg ville ha i hvert fall 15 mål. Det var sikkert mange som lo da. Det er ikke gjort ennå, jeg har elleve nå, og det er deilig at det løsner, sa han.

Les også: King i august: – Jeg kan score 15-20 mål denne sesongen

– Den beste dagen han noen gang har hatt
Scoringene betyr nemlig at nordmannen nå har scoret tosifret i Premier League, for første gang i hans karriere, og at han har scoret sitt første hat trick på øverste nivå.

– Dette er den beste dagen han noen gang har hatt. Det er den største dagen i hans liv, tror jeg. Eller, han er blitt far, så kanskje vi skal legge inn et forbehold. Men dette er en toppspiss, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio etter 16-runden lørdag.

TV 2-eksperten er ekstremt imponert over stegene King har tatt denne sesongen.

– Jeg er sykt imponert over jobben han har gjort etter å ha vært statistisk mirakuløst dårlig med tanke på å få ballen i mål. Han scoret nesten ingenting, og nå har han bare snudd helt om på det. Han spiller bra og han scorer mye mål, sa Thorstvedt etter kamp.

– Jeg har jobbet hardt de siste ett og et halvt årene. Det er gøy når ting løsner og gøy at jeg får bidra med å prøve på å holde laget i Premier League, sa King selv etter kampslutt.

Også Brede Hangeland var frempå med skryt, og poengterte det mentale faktum etter den grufulle starten.

– Det var akkurat som om han ble litt forbannet da han misset straffesparket. Han tok en enorm hevn, sa den tidligere Premier League-stjernen som har vært lagkamerat med Hangeland på landslaget.

De tre målene betyr at King er den sjette nordmannen til å score hat trick i Premier League. Jan-Åge Fjørtoft, Tore André Flo, Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen og John Carew var de fem første.

– Dette er godt nytt for Norge, og det er godt nytt for Lars Lagerbäck. Han sitter og gnir seg i hendene og ser at han har en målmaskin, sa TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid.

Kampforløpet: Startet med straffebom - så kom magi
I løpet av utrolige åpningsminutter på Vitality Stadium startet Kings berg-og-dalbane-dag på meget spesielt vis.

Charlie Daniels gikk i bakken, og King fikk mulighetene fra straffemerket etter åtte og et halvt minutt. Kings forsøk gikk utenfor målet til Darren Randolph, og som om ikke det var nok gikk gjestene rett i angrep og satte inn 1-0 i motsatt ende kun 48 sekunder senere.

Michail Antonio fant veien til nettmaskene for «The Hammers», men skulle langt ifra bli oppgjørets siste målscorer. Etter en halvtime utlignet nemlig King, på vakkert vis. Nordmannen vippet ballen over en forsvarsspiller og dunket 1-1 i nettet med venstrefoten.

– Han misset straffen, men han har mer enn gjort opp for seg, sa Premier League-kommentator Bill Leslie om scoringen.

– Han hadde et mareritt etter den, men dette er et flott mål, la ekspertkommentator og tidligere Premier League-vinner Tony Gale til.

Les også: Denne mannen er tidenes mest tilfeldige PL-mester

Kunne blitt tredje straffemål på tre kamper - så fikk de straffe igjen
King har etter dagens kamp scoret elleve mål i Premier League denne sesongen, inkludert sju på de siste fem, og er Bournemouths toppscorer. Han har også overtatt straffesparkansvaret i Callum Wilsons skadefravær, og hadde scoret fra straffemerket i de to foregående Premier League-rundene.

Les også: Albueslag, stempling, straffebom og utvisning da Bournemouth holdt United til uavgjort

Men straffebommen til King var ikke Bournemouths eneste lørdag. Snaut ti minutter før pause fikk de nemlig muligheten på ny, men denne gang var det ikke King som steg fram for vertene. I stedet fikk Benik Afobe ansvaret, men Kings spissmakkers variant var langt ifra noe bedre enn nordmannens. Denne gangen holdt nemlig West Ham-keeper Randolph forsøket.

VIDEO: Afobe misser straffespark nummer to

Dunket inn nummer to like etter pause
Randolph skulle dog måtte hente flere baller ut av nettet, og nok en gang var det dagens nordmann som skulle ta innersvingen på ham. Tre minutter etter pause var King på rett plass til rett sted igjen, og dunket inn 2-1. Det var nordmannens tiende mål i Premier League denne sesongen.

Noen små minutter senere var King i oppmersomhetenes sentrum på ny da han fikk en liten albue i ansiktet av Winston Reid. Et lite stopp i spillet med nesevasking og fjerning av blod fulgte, noe som betød nye minutter i TV-ruten for den norske stjernen.

Ayew trodde han ødela King-festen, men...
Lenge så det også ut til at dagens mest omtalte mann også skulle bli matchvinner med 2-1-målet, men åtte minutter før slutt avsluttet Andre Ayew et nydelig West Ham-angrep og sørget for 2-2 på sørkysten.

– Fantastisk timet, god pasning, godt løp og fin pasning inn foran mål, oppsummerte programleder Jan-Henrik Børslid i sin gjennomgang av scoringen på direkten i programmet Målshow på TV 2 Sport Premium 3.

Like før slutt skulle dog King igjen markere seg. En retur havnet i beina på storcoreren, som banket 3-2 opp i nettaket og kunne ta imot hyllesten fra tilskuerne på Vitality Stadium.

Seieren var Bournemouths første i 2017, og ekstremt viktig ettersom de andre lagene i bunnen av Premier League har begyntå å vinne kamper. Kings lag har, selv etter disse tre poengene, kun seks poeng ned til nedrykksstreken.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Nordtveit fremdeles ute
Kings landslagskamerat Håvard Nordtveit, som har vært ute med skade siden januar, var ikke i kamptroppen til West Ham denne gangen heller.

Sist vestlendingen spilte for London-klubben var 6. januar, da han scoret selvmål i 0-5-tapet mot Manchester City i FA-cupen.

Les også: Bilic i januar: – Han har en liten ankelskade. Det er ikke alvorlig

Elabdellaoui startet igjen - Brann-flopp ble helt
En annen nordmann var dog i aksjon i Premier League lørdag. Omar Elabdellaoui startet nemlig for Hull i den ekstremt viktige bunnkampen mot Swansea.

Landslagets høyreback, som forrige uke lanserte sitt kandidatur til den ledige jobben som landslagskaptein, spilte sin sjette Premier League-kamp siden utlånsovergangen fra Olympiakos tidligere i år.

Les også: Omar vil bli Norges nye kaptein

Og også han hadde en hendelsesrik dag på Premier League-banen. Han leverte et enestående raid i foranledningen til scoringen som sendte Hull i ledelsen mot Swansea. Og, som om ikke det var nok, scoringen ble satt i nettet av Oumar Niasse - mannen som ikke klarte å hevde seg i norsk Tippeliga da han forsøkte seg i Brann-drakt i 2012.

Niasse scoret også Hulls andre mål i oppgjøret og ble den store helten. Han kom inn som innbytter kun sju minutter før den første av de to scoringene. Alfie Mawson reduserte for Swansea i sluttminuttene, men Hull red av stormen og klatret til 18. plass på tabellen. Adama Diomandé satt for øvrig på benken hele kampen for Hull.

Les også: Brann-flopp blir Diomande-konkurrent