TOMMEL OPP: USAs førstedame Melania Trump er mer populær nå enn da ektemannen, president Donald Trump, tok over Det hvite hus. 
TOMMEL OPP: USAs førstedame Melania Trump er mer populær nå enn da ektemannen, president Donald Trump, tok over Det hvite hus.  Foto: AFP/Nicholas Kamm

Melania Trump stadig mer populær: Danker ut ektemannen i ny måling

På få uker har førstedame Melania Trump (46) vokst på det amerikanske folk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Melania Trump (46) har ikke vært spesielt synlig i offentligheten etter at ektemannen Donald Trump ble USAs president.

Stiger i kurs

Men denne uken gjorde førstedamen sin første solo-opptreden, da hun arrangerte en offisiell lunsj i forbindelse med kvinnedagen 8. mars.

Hun har også besøkt barneavdelingen på New York Prestbyterian Hospital i anledning Verdens bokdag.

Og det kan se ut som USA ønsker å se mer til 46-åringen.

Ifølge en fersk gallup-måling fra CNN/ORC så vokser den ferske førstedamen på amerikanerne, og hun blir stadig mer likt.

Da Donald Trump overtok som president 20. januar svarte 36 prosent av de spurte at de likte Melania. Nå er tallene steget med 16 prosent – og ifølge målingen er det nå 52 prosent av amerikanerne som liker Melania.

KVINNEDAG: Melania Trump på talerstolen på den internasjonale kvinnedagen 8. mars. 
KVINNEDAG: Melania Trump på talerstolen på den internasjonale kvinnedagen 8. mars.  Foto: Jonathan Ernst

Målingen viser også at hun gjør seg stadig mer bemerket.

I februar var det 23 prosent av USA som ikke hadde hørt om Melania Trump, mens det tallet nå er nede i tre prosent.

I samme måling kommer det frem at 32 prosent ikke er positive til førstedamen.

I en måling utført på samme tid, også den gjort av CNN/ORC, viser at 45 prosent av amerikanerne er fornøyd med president Donald Trump.

Det betyr at kona, så langt, er mer populær enn landets 45. president. Han er ligger på et stabilt nivå, og går opp 1 prosent fra målingen i januar.

Melania Trump valgte ikke å flytte til Det hvite hus i Washington D.C. da ektemannen tok over som landets øverste leder. På grunn av sønnen Barrons skolegang i New York vil de to først flytte til hovedstaden etter sommeren.

Lunkne demokrater

Og mens president Donald Trump har skapt splid innad i partiet er Melania spesielt godt likt av republikanerne. 86 prosent av republikanerne er positive til Melania, mens kun 22 prosent av demokratene er fornøyd.

Sammenlignet med sin forgjenger, Michelle Obama, når hun likevel ikke helt opp. Michelle Obama har likt av 93 prosent av demokratene og 50 prosent av republikanere på samme tidspunkt.

Den tidligere modellen fra Slovenia er også mer populær blant menn enn kvinner, hvor 58 prosent av menn er positive, mens tallet er på 46 prosent blant kvinnene.