DØMT: Gregory Green (50) ble nylig dømt til livstid i fengsel. Bildet er tatt under rettssaken.
DØMT: Gregory Green (50) ble nylig dømt til livstid i fengsel. Bildet er tatt under rettssaken. Foto: AP Photo

Presten fikk Gregory (50) løslatt – han takket med å drepe alle barnebarna hans

En prest i Detroit kjempet lenge for å få løslatt en drapsmann fra fengsel. Da han slapp ut, drepte han barnebarna til presten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 1991 gjorde Gregory Green (50) noe grusomt. Han knivstakk og drepte sin gravide kone og deres ufødte foster.

Deretter ringte han nødnummeret, forklarte hva han hadde gjort og lot seg pågripe.

Green ble dømt til 20 års fengsel, men etter 16 år slapp han ut. Da hadde familie, venner og presten Fred Harris i lang tid jobbet for å få ham løslatt før tiden. Presten jobber i menigheten som Green tidligere var tilknyttet.

– Gregory og jeg var venner før han begikk en ugjerning og havnet i fengsel. Han var medlem i menigheten, og jeg føler at han har gjort opp for sin manglende selvkontroll og for skadene han har forårsaket. Han angrer, og hvis han blir løslatt, vil han være velkommen i menigheten. Vi vil gjøre alt vi kan for å bistå ham.

Dette skrev presten Fred Harris i et brev der han forsøkte å få Green løslatt i 2005, ifølge Washington Post. Det skulle han komme til å angre på.

Drepte barnebarna

For i 2008 fikk presten viljen si: Green ble løslatt. Senere giftet han seg med Faith Harris, datteren til presten Fred Harris. Sammen fikk de barna Koi (5) og Kaliegh (4). Fra før hadde Faith to barn som begge var i tenårene.

Så gikk det alvorlig galt igjen.

Tidlig om morgenen den 21. september i fjor ble Faith Harris, Gregorys kone, funnet fastbundet i kjelleren i huset deres like utenfor Detroit. Hun hadde blitt skutt i foten og kuttet i ansiktet med en tapetkniv.

Hennes to eldste barn hadde nettopp blitt skutt og drept foran øynene hennes. Deres felles barn lå døde i husets andre etasje etter å ha blitt forgiftet med karbonmonoksid, skriver Washington Post.

VITNET: Greens ekskone og prestens datter, Faith Harris, i vitneboksen.
VITNET: Greens ekskone og prestens datter, Faith Harris, i vitneboksen. Foto: AP Photo

Dømt til livstid

Morderen var Faith Harris' ektemann, som hennes prestepappa hadde kjempet for å få løslatt fra fengselet. Green drepte alle de fire barnebarna til presten.

Akkurat som da Green drepte sin første kone, ringte han nødnummeret. Han fortalte operatøren at han nettopp hadde drept familien sin og at de befant seg i huset.

Nylig ble Green dømt til livstid i fengsel. I rettsaken vitnet Faith, hans ekskone som overlevde, men som mistet alle sine fire barn.

– Du er et monster

Hun tok ut skillsmisse fra Green i desember.

– Du er et monster. Du er djevelen i forkledning. Alle vet hvem du er nå. Ingen straff er streng nok for deg, sa Faith i retten.

– Ikke engang tortur og henrettelse vil være strengt nok. Du får din dom når du skal brenne i helvete til evig tid. Du har drept uskyldige barn.

Ingen vet hvorfor Green drepte de fire barna. I retten ble det forklart hvordan de to yngste døde: De satt i bilen, Green tapet over eksosrøret, noe som gjorde at kupeen ble fylt med giftig gass.

De mistet livet i bilen, men ble senere båret inn i huset der de ble funnet.

En snill fange

Ifølge Detroit News har Green ikke unormalt lav intelligens.

Washington Post har undersøkt hvordan Green oppførte seg i fengsel da han sonet for drapet på sin tidligere kone på 90-tallet.

Medfanger beskrev ham som høflig og grei.

Med unntak av et håndgemeng i 2001 var han ikke innblandet i voldsepisoder. Det var ingenting som antydet at han ville drepe fire barn kort tid etter at han ble løslatt.