GULLGUTT: Vinícius (16) spås en lysende fotballfremtid. Her poserer han med trofeet etter å ha ledet Brasils landslag til seier i det søramerikanske U17-mesterskapet. 
GULLGUTT: Vinícius (16) spås en lysende fotballfremtid. Her poserer han med trofeet etter å ha ledet Brasils landslag til seier i det søramerikanske U17-mesterskapet.  Foto: Martin Bernetti

Derfor ligger verdens største klubber langflate etter Vinícius Júnior (16)

Barcelona, Real Madrid og flere engelske storklubber kjemper om Flamengos supertalent.

Han er født i år 2000, men er allerede verdsatt til over 270 millioner kroner.

Eventuelt 17 millioner kroner for hvert av årene han har levd.

Det er ikke bare tannreguleringen som får det til å glinse fra gliset til Vinícius Júnior.

Brasil har nærmest vært et samlebånd for fotballens største offensive stjerner opp gjennom årene, med Romario, Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho og Neymar som noen eksempler.

Nå trekkes Vinícius frem som den neste sensasjonen fra samba-landet, i hvert fall om man skal tro rapporter i Spania og Brasil som siterer en av Real Madrids talentspeidere på at Vinicius er den type talent som «bare dukker opp hvert 10. eller 20. år».

Herjet i U17-mesterskap

Den hurtige og lekne angrepsspilleren har fått fotballfans verden over til å sperre opp øynene mens han har ledet Brasils U17-landslag til et overbevisende gull i det søramerikanske U17-mesterskapet.

Vinícius ble turneringens toppscorer med sju fulltreffere, han ble også kåret til turneringens beste spiller, og kunne posere med alle tre trofeene etter at finaleseieren var et faktum.

En video av hans «trippel sombrero» har dessuten gått sin seiersgang på nett etter finalen.

Unggutten har bøttet inn mål på aldersbestemte lag i Brasil i flere år, men fikk sitt store gjennombrudd i etter at han herjet med spillere som var inntil tre år eldre enn ham i den prestisjetunge juniorturneringen Copa Sao Paulo i januar i år, skriver Goal.com.

Prestasjonene hans ble viet stor oppmerksomhet i de brasilianske mediene, som blant annet sammenlignet ham med tidligere ungdomsstjerner som Rai, Rivaldo, Djalminha, Neymar, Lucas Moura og Gabriel Jesus.

Gigantene i dragkamp

I den siste tiden har han blitt koblet til omtrent det som er av europeiske storklubber. Chelsea, Manchester City, Manchester United og Arsenal skal alle følge spilleren tett, ifølge ulike rapporter i britiske medier.

Spansk presse hevder på sin side at alt nå dreier seg om de to gigantene Real Madrid og Barcelona.

Begge skal ha intensivert jakten på stjerneskuddet etter U17-mesterskapet, og ifølge Sport Barcelona som leder kappløpet om å lande signaturen.

Barcelona har allerede satt mannen som bidro til at de kapret Neymar foran nesen på Real Madrid i 2013, Andre Cury, på saken.

At Cury og Barcelona tidligere har gjort flere mer eller mindre spilleroverganger via agentselskapet «Traffic», som representerer spilleren, gjør at selv Madrid-baserte Marca mener katalanerne ligger best an.

Målet er å få til en avtale med spilleren allerede nå, og få formalisert overgangen på spillerens 18-årsdag.

Gullkalv

Flamengo har for lengst innsett at de sitter på en gullkalv, og har sikret seg en utkjøpsklausul på 30 millioner euro i kontrakten. Klubben ryktes nå å tilby tenåringen en ny kontrakt for å få presset opp prisen ytterligere, men ifølge Marca har det vist seg å være vanskelig.

– Vi følger med på alle gode spillere i Sør-Amerika, og ja, han er en av de vi følger med på, bekrefter Cury ifølge Goal.com, men understreker at han ikke kan melde overgang til en europeisk klubb før han er fylt 18 år. Det skjer 12. juli 2018.

Selv tar spilleren den massive interessen med knusende ro.

– Jeg har hørt om Barcelona-interessen gjennom media, men det endrer ikke innstillingen min. Jeg tenker kun på Flamengo og å gjøre det bra her, uttalte Vinícius Júnior i januar, ifølge Sport.