Sandbech vant X Games-sølv

Ståle Sandbech var nær gull, men måtte se svenske stikke av med seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se big air-finalen i snowboard for kvinner på TV 2 Sumo fra klokken 17 lørdag.

Ståle Sandbech hadde fire X Games-medaljer fra før, men ingen gull.

Med et fantastisk førsterun så det ut til å gå mot den etterlengtede gullmedaljen for mannen fra Rykkin, men Sven Thorgren fra Sverige avsluttet finalen med 92.66 poeng. Dermed måtte Sandbech ta til takke med sølv, mens det ble svensk seier i Hafjell.

– Det var kult at Sven landet og vant, men det hadde vært kulere om jeg vant. Det er uansett bedre med sølv enn null sølv, sier Ståle Sandbech til TV 2.

Sébastien Toutant fra Canada tok bronse med 84 poeng, mens Torgeir Bergrem ble nummer fire.

Thorgren sikret gull i slopestyle

– Dette var helt sinnssykt bra. Det er ikke noe å trekke på, og det er høy vanskelighetsgrad, sa TV 2-ekspert Andreas Ygre Wiig om Thorgrens gullrun.

– Sandbech er tilbake

Sandbech lovet i et TV 2-intervju før start at han ville «gi full pupp» allerede i første runde av X Games-finalen i slopestyle, og det gjorde han til de grader. 23-åringen kjørte rett inn til 88.86 poeng, noe som holdt til en klar ledelse etter første runde.

– Ståle Sandbech er tilbake, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

23-åringen har vært gjennom tre kneoperasjoner siden forrige X Games-medalje i 2015, og kveldens sølv var den første pallplassen denne sesongen.

– Det er deilig å komme tilbake. Jeg har vært nær pallen flere ganger i sesongen. I forrige uke hadde jeg pallplass her som et mål, selv om jeg har hatt en greie med at det alltid går dårlig i Norge, sa han til TV 2.

– Uvirkelig

I andre forsøk mislyktes Sandbech på den ene railen, og klarte ikke å forbedre poengsummen 88,66 fra sitt første forsøk.

– Heldigvis landet jeg mitt første run. Nå ble det bare tull. Jeg boblet over av adrenalin og glede. Det var ikke lett nå, for det er oppkjørt fra tidligere i dag og fryst til is. Da er det lett å skli i landingene. Det viktigste er at det er fart nå, og for meg er det bare å krysse fingrene, sa sølvvinneren fra OL i Sostji til TV 2 etter sitt sitt forsøk.

Han måtte dermed følge den nervepirrende avslutningen fra bunnen av bakken, mens den ene etter den andre falt av konkurrentene falt ut av gullkampen. Til slutt var det bare Sven Thorgren igjen - og Sandbech måtte nok en gang se seg henvist til sølv.

– Det er en drøm som blir virkelig. Det er vanskelig å forstå dette. Det er så uvirkelig, sa gullvinner Thorgren.

Febersyk Kleveland

Marcus Kleveland var kanskje den største norske forhåndsfavoritten, men sykdom satte en stopper for 17-åringens medaljejakt.

– Feberen tok meg litt etter kvalifiseringen. Jeg ble skikkelig sliten og hadde ikke energi, og jeg blir sliten av all treningen og scooterturene. Jeg er helt utslitt. Det er ganske heftig med kvalifisering og finale samme dag, sa han til TV 2 etter sitt andre forsøk.

Mons Røisland var fjerde nordmann i finalen. Han mislyktes dessverre i begge sine forsøk, og endte på sisteplass.