Norendal knust etter X Games-fiasko

Silje Norendal tok til tårene etter skuffende sjuendeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se slopestyle-finalen i snowboard for menn på TV 2 Sumo og TV 2 fra klokken 18.45 fredag.

Silje Norendal var eneste norske håp i snowboardernes slopestyle-finale i X Games fredag, men fall på siste hoppet i begge løpene gjorde at det ble med håpet for 23-åringen fra Kongsberg.

– Det var ekstremt synd. Det hadde helt klart holdt til medalje. Det gikk et sukk gjennom publikum da hun falt på slutten, sier TV 2-ekspert Andreas Ygre Wiig.

Hjemmehåpet i Hafjell ble nummer sju.

– Jeg var helt sikker på at jeg hadde det hoppet. Kanskje det var problemet da jeg var på vei ned. Jeg skjønner ikke... Det burde ikke vært et problem det siste hoppet, sa en gråtkvalt Silje Norendal til TV 2.

– Det betyr så mye for meg. Jeg hadde så sykt lyst, siden jeg gikk glipp av det i fjor.

Silje Norendal-fall hindret ny norsk medalje

Norendal ser nå frem til big air-konkurransen i morgen der hun vil prøve noen nye triks.

Trodde ikke på seier
Anna Gasser fra Østerrike vant gull med 89 poeng, amerikanske Jamie Anderson tok sølv med ett poeng mindre, mens Julia Marino fra USA tok den siste pallplassen.

– Jeg er så glad. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle vinne. Denne sesongen har vært den beste, og dette er avslutningen. Den kunne ikke vært bedre, sa gullvinner Gasser til TV 2.

Silje Norendal lå på sjuendeplass også etter første runde, men som i andre runde falt hun på det siste hoppet.

– Det hadde vært rett i ledelse, sa TV 2-kommentator Jonas Greve.

Se første løpet til Silje Norendal i slopestyle-finalen

– Det var synd. Hun gjorde det litt enkelt på railsa, så hun ville ikke scoret så høyt der. Hun fikk ikke nok fart på siste hoppet. Kanskje bør hun ta av jakken, fortsatte TV 2-ekspert Andreas Ygre Wiig, som ga samme råd til Marcus Kleveland tidligere på dagen.

– Har en jobb å gjøre
Det var ikke et råd Norendal ville ta med seg inn i den avgjørende runden.

– Nei, jeg tror jeg beholder den på. Jeg må samle meg og forhåpentligvis går det bra, sa hun til TV 2 før andre finalerunde, og hun tok også det siste løpet med jakken på.

– Jeg er helt nervevrak når jeg står på toppen. Det siste hoppet har jeg slitt litt med. Det er et triks som ikke bør gå galt, og det er ikke der det bør gå galt. Det er litt mye nå, fortalte Norendal i samme intervju.

TV 2-ekspert Andreas Ygre Wiig mener det var fortjent at Gasser vant.

– Jentene har ligget godt stykke bak gutta. Det var på tide at noen tok det opp et nivå, og Gasser har vært en av jentene som har gjort det. Nå ligger 99 prosent av de andre jentene ligger etter. Når de to-tre beste lander sine beste, sa Wiig, som mener Norendal har noe å strekke seg etter.

– Silje har en jobb å gjøre før OL neste år. Den jobben går ut på å lære seg triks som Gasser gjør.