Norsk storeslem i X Games-kvaliken

Fire av åtte i finalen fredag kveld er norske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den utsatte slopestylekvaliken for snowboarderne startet i Hafjell fredag formiddag.

Det endte med at halvparten av finalistene i kveld er norske. Finalen går kl. 19 på TV 2. Se livesending hele dagen på TV 2 Sumo.

Marcus Kleveland, Torgeir Bergrem, Ståle Sandbech og Mons Røisland tok seg alle videre.

Øverst ser du Marcus Kleveland kvalifisere seg.

Bestemann ble svenske Sven Thorgren. Erter ham fulgte, Seb Toutant, Max Parrot og Mark McMorris før de norske.

Kleveland kastet jakken

Marcus Kleveland (17), som tok gull i Aspen, ble beste nordmann i kvaliken. etterpå var han bare lettet over å ta seg til finalen på hjemmebane:

– Det var så godt å lande dette runnet! Jeg var veldig nervøs før det andre forsøket etter at jeg rotet det til på første, men jeg kjører bedre når jeg har nerver, sa Kleveland til TV 2.

Han kastet jakken før det siste forsøket etter tips fra TV 2s ekspert Andreas Ygre Wiig, som så at en av de lettere utøverne fikk bra fart uten jakke. Og farten var noe de fleste slet med i kvaliken.

– I finalen må nok jakken på igjen, men jeg må finne noen tightere klær. Da blir det nok også litt raskere snø siden det vil fryse på. Finalen blir nok veldig vanskelig å vinne, alle kjører sinnssykt bra.

Sandbech tilbake

Ståle Sandbech røk ut av big air torsdag, men fant godfølelsen i tide til slopestyle. Det gikk likevel ike som smurt. Sandbech fortalte etterpå at han måtte endre flere av triksene på sparket underveis.

– Det er deilig å komme seg gjennom. Kvaliken er alltid den mest nervepirrende. I finalen er det bare å gønne på, gi full pupp, sa Sandbech til TV 2.