DRAMMEN  20170308.
World Cup Sprint Drammen 2017. Marit Bjørgen under finalene i World Cup Sprint Drammen 2017 i Drammen onsdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DRAMMEN 20170308. World Cup Sprint Drammen 2017. Marit Bjørgen under finalene i World Cup Sprint Drammen 2017 i Drammen onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Bjørgen om Bendtner: – Northug får konkurranse på damefronten

Skidronningen spår konkurranse for Petter Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgen dro med seg fire gullmedaljer fra Lahti-VM. På søndag er det tremil i Holmenkollen.

– Det har vært godt å være hjemme. Jeg merket at luften gikk litt ut av ballongen. Jeg var i god form i forrige uke, så jeg tror ikke den forsvinner over natten, sier Bjørgen.

På pressekonferansen fikk trønderen også spørsmål om Rosenborgs signering av Nicklas Bendtner

– Northug får vel konkurranse på damefronten. Det er kanskje greit det. Det er greit at det kommer noen nye i Trondheim, sier Bjørgen med et smil.

Ekstatisk Northug
Den danske fotballprofilen ble presentert som Rosenborg-spiller tidligere denne uken. Petter Northug har tidligere uttalt at han var i ekstase over signeringen, og at han ikke fryktet konkurranse på byen.

– Jeg har allerede fått meldinger og snaps fra folk som lurer på om jeg har kontaktinfo til Nicklas Bendtner. Det er nok mange som ønsker å komme i kontakt med ham tidlig. Nå må han først bli solbrun i Marbella, så er han tilbake i Trøndelag ganske kjapt. Så får vi håpe at han leverer like bra utenfor banen, som på banen, så tror jeg han blir en ny legende i Trondheim by, sa Northug.

Både dansken og den norske skikongen er kjent for å markere seg også utenfor idrettsarenaen.

Tenker på OL og Johaug
Skidronningen fikk også spørsmål om fremtidsplanene som skiløper.

– Jeg tenker først og fremst på OL til neste år. Nå har jeg også sikret meg tre startplasser i VM 2019, men så langt har jeg egentlig ikke tenkt ennå. Det er helt avhengig av motivasjon, sier Bjørgen, som fyller 37 år senere i mars.

Therese Johaug ble naturlig nok også tema på fredagens pressekonferanse.

– Jeg føler med Therese. Jeg er ikke i nærheten av å skjønne hvor tøft det er for hun. Det er en vanvittig påkjenning, som er vanskelig for andre å forstille seg.

– Frykter du hun får lengre straff?

– Alt er i uvisshet her. Så jeg er jo redd for det, sier Bjørgen.

Bjørgen forteller at hun har snakket mye med Johaug, både under og etter VM i Lahti.

– Det er tøft for Therese. Det er dager som er mørkere enn andre. Vi snakket sammen flere ganger under VM og hun ga meg sine gratulasjoner, sier trønderen.