For Holger (10) finnes det bare én helt: – På butikken roper de bare Lothepus!

10-åringens største drøm er å flytte til Odda og begynne å jobbe for entreprenørfirmaet til «Lothepus».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leif Einar «Lothepus» Lothe ble rikskjendis etter deltakelsen i Farmen kjendis. Med sin uortodokse stil, friske språkbruk og elleville historier ble han en folkehelt.

10 år gamle Holger fra Karmøy i Rogaland ble tilhenger av Lothepus da TV 2-serien «Fjorden Cowboys» begynte å rulle over skjermen for tre år siden.

– Det begynte med «Fjorden Cowboys» og så har interessen økt og økt. Lothepus er den store helten, forteller pappa Kurt Bjarne Lund til TV 2.

Det var Hardanger Folkeblad som først omtalte saken.

Tyggis-røyk og dynamitt

På karneval i 2015 kledde Holger seg ut. Med cowboy-hatt, strikkegenser, løsskjegg, tyggis-sigarett og to dynamittkubber i hendene var det ingen som helt forsto hvem han forsøkte å etterligne.

– Holger sa at han var utkledd som Lothepus, men på den tiden var det ikke så mange som visste hvem det var, forteller mamma Anita Lund.

Når Holger og familien går på butikken, er det mange som roper «Hei, Lothepus!».

– Han har blitt en liten kjendis her i byen, forteller mamma Anita Lund.

Familien sørger for å ta opp alle episodene av «Fjorden Cowboys». Kun en gang har 10-åringen fått lov til å sitte oppe til langt på kveld – det var da Lothepus vant finalen i Farmen kjendis.

Drømmer om å flytte

10-åringens største drøm er å flytte til Odda og begynne å jobbe for entreprenørfirmaet til Lothepus.

– Da må han nok flytte alene, humrer pappa Kurt som er lege i Kopervik på Karmøy.

Den dagen Holger fylte åtte år, ble han oppringt av Lothepus. På sosiale medier hadde TV-stjernen sett et bilde av gutten der han hadde kledd seg ut som Lothe.

I september i fjor fikk 10-åringen møte sitt store forbilde. Da fikk Holger 500 kroner av Lothepus. Pengene er øremerket: Den unge mannen har allerede begynt å spare penger til sin første gravemaskin.

Lothepus og Holger møttes i Seljord i september i fjor. (Foto: Privat) 
Lothepus og Holger møttes i Seljord i september i fjor. (Foto: Privat) 

I videovinduet øverst kan du se 10-åringen som graver en ballong ned i sandkassa. I mangel på dynamitt måtte han være kreativ for å fremprovosere et smell.

Heller graving enn skole

10-åringen forteller til Hardanger Folkeblad at han ikke ser poenget med å gå på skolen.

Han er mye mer interessert i å måke snø, grave i hagen og knuse stein - akkurat som Lothepus.

– Han har aldri forstått hvorfor han må gå på skolen. Helt siden han lærte å gå har Holger vært opptatt av å grave. Han spurte nylig om å få et par hundre tusen til å kjøpe seg en gravemaskin, men det må vente noen år, flirer mamma Anita.

Får ikke banne og røyke

Pappa Kurt er ikke bekymret for at Lothepus har dårlig innflytelse på sønnen.

– Lothepus har fortalt Holger at han ikke får lov til å banne. Og han har sagt at Holger ikke må begynne å røyke. Jeg synes at han opptrer som et godt forbilde, sier pappaen.

31. mars skal bandet til Lothepus spille konsert i Kopervik. Nå kan det se ut til at han og bandet skal overnatte hjemme hos Holger og familien.

– Det hadde vært veldig stort for Holger, så det er noe vi jobber for å få til, sier pappa Kurt.

TV 2 lyktes ikke å få en kommentar fra Leif Einar Lothe fredag.