FLERE SKUDD: Det ble åpnet ild mot gjester, og to personer er ifølge politiet drept og én alvorlig skadd.
FLERE SKUDD: Det ble åpnet ild mot gjester, og to personer er ifølge politiet drept og én alvorlig skadd. Foto: Sebastien Bozon / AFP / NTB Scanpix.

To skutt og drept og en skadd på kafé i Sveits

Til tross for at det umiddelbart ble igangsatt en storstilt politijakt, klarte gjerningsmennene å komme seg unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har ikke noen teori om motivet for skytingen, men sier til nyhetsbyrået AP at det ikke dreier seg om terrorisme.

– Dette er en lokal hendelse. Det har ingenting med islamister eller terror å gjøre, sier en politikilde til nyhetsbyrået.

Ifølge den sveitsiske avisen Basler Zeitung kom to menn inn på Café 56 i Basel klokka 20.15 torsdag kveld. De åpnet ild mot gjestene, og to personer ble drept, mens én ble alvorlig skadd. Ofrenes identitet er ikke kjent.

Politiet ble varslet av personer på stedet og kom raskt til. De tok seg av den skadde og forsøkte uten hell å gjenopplive de to andre. Ingen andre i lokalet skal ha blitt fysisk skadd i skytingen. Til tross for at det umiddelbart ble igangsatt en storstilt politijakt, klarte gjerningsmennene å komme seg unna. De skal ha løpt mot nærmeste jernbanestasjon.

Café 56 pleide å være tilknyttet narkomiljøet og den kriminelle underverdenen i Basel, men etter et eierskifte for flere år siden er det ifølge Basler Zeitung blitt en helt vanlig kafé.

Skyteepisoder er sjeldne i Sveits, til tross for at få land i verden har like høy våpentetthet, om lag to millioner skytevåpen fordelt på åtte millioner innbyggere.

(NTB)