Legens ordre til deprimert Tiril Sjåstad Christiansen: Rødvin, smågodt, film og tårer

Tiril Sjåstad Christiansen (21) forteller at hun aldri har vært så langt nede som etter sin siste kneskade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se X Games Norway fra kl. 11.30 på TV 2 Sumo

Freeskieren Tiril Sjåstad Christiansen må se X Games Norway fra sidelinjen etter at hun like før jul ble operert for en ny kneskade, som ødela sesongen.

Hun har hatt alvorlige kneskader tidligere, men denne gangen gikk hun på en skikkelig smell.

– Jeg har aldri vært så langt nede som etter den skaden her. Jeg vurderte sterkt å bare drite i det, fordi jeg hadde det ikke gøy lenger. Med en gang du ikke liker det du driver med, klarer du ikke å pushe deg selv, fortalte hun under TV 2 Sumos X Games Norway-sending.

Øverst ser du Tiril Sjåstad Christiansen og Silje Norendal snakke om hvordan de ha slitt med skadene sine.

– Hadde du snakket med meg for en måned siden, hadde jeg sagt jeg ikke kunne brydd meg mindre om ski.

Fryktet for karrieren

Geilo-jenta sier at hun var redd hun aldri kom til å få gnisten tilbake.

– Det tok så lang tid. Jeg ville ikke innrømme at jeg hadde mistet gleden da folk spurte. Jeg meldte meg ut. Orket ikke ski og å bli konfrontert om når jeg er tilbake og OL og slikt, fortalte en åpenhjertig Christiansen.

– Jeg elsker å vinne. Jeg hadde ikke giddet å konkurrere om jeg ikke kunne vunnet, slår hun fast.

Venninnen og snowboarder Silje Norendal (23) er også slik.

– Jeg kommer til å slutte med snowboard når jeg ser jeg ikke kan komme på pallen mer. Forskjellen er at jeg er redd for å si det høyt. Det jeg liker med med Tiril at når hun sier noe, så gjør hun det dagen etterpå.

Avslørt av legen

Christiansen hadde bare vært på ski i en måned etter to måneder ute med skade da hun måtte opereres på ny like før jul. Hun følte hun var i sitt livs form og knakk sammen i bilen da hun kjørte til Geilo med sin far for å feire jul og de to snakket om hvor lang tid hun kunne være ute.

– Det ble mye film, serier og sjokkis i julen. Til slutt måtte jeg bare komme meg vekk fra Geilo og all maten. Jeg stakk til Oslo og begynte å trene to-tre ganger om dagen, men han som opererte meg så at noe var galt.

– Jeg sa det gikk bra, men han så det ikke stemte og sa «det tror jeg ikke». Så beordret han meg hjem og ba meg åpne en flaske vin, se en god film, grine, kose meg og spise sjokolade og smågodt, avslører 21-åringen, som den siste måneden er kommet over kneiken og ser lysere på situasjonen.

Tårer for Norendal også

Silje Norendal skal delta i slopestyle under X games Norway i Hafjell, men hun gikk glipp av X Games Oslo i fjor på grunn av et brudd i armen som holdt henne ute i tre måneder.

Da var også hun langt nede i perioder.

– Jeg trodde jeg var ute i to uker, men den dumme hånda tok tre måneder. Det som fikk meg til å gråte - virkelig knekke sammen - var hver gang legen fortalte meg hvor lang tid dette ville ta, forteller kongsbergjenta.

Også hun brukte rødvin-kuren da det var behov for det.

– Jeg distanserte meg fra sporten, var med venner og familie, drakk rødvin da det trengtes. Jeg gråt mye, jeg også, selv om det bare var en dum hånd. tre til fire måneder er lenge når du er ung og føler du er på topp.