Dansk supertalent scoret for Ajax, men Solbakkens FCK tok første stikk

Kasper Dolberg utlignet FC Københavns sjokkstart, men Andreas Cornelius ble matchvinner i Parken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se målene øverst. Video fra Eurosport.

Rasmus Falks scoring etter 28 sekunder ga FC København overtaket da Ajax ble slått 2-1 i første åttedelsfinale i europaligaen torsdag.

Ståle Solbakkens menn kunne vanskelig fått en bedre start i Parken, og den første halvtimen måtte storklubben fra Nederland forsvare seg med ryggen mot veggen. Men Kasper Dolbergs utligning ga Ajax et bortemål som kan bli gull verd i returkampen.

Det var FC Københavns første baklengsmål på hjemmebane i mesterliga og europaliga denne sesongen, og det kom ett minutt før Robin Olsen ville ha fredet målet i 1000 sammenhengende minutter på hjemmebane i ulike turneringer.

Andreas Cornelius ga FCK seieren da han et kvarter ut i annen omgang knuste Matthijs de Ligt i lufta og nikket Peter Ankersens presise innlegg i mål bak Ajax-keeper André Onana.

I dramatiske sluttminutter nikket Dolberg inn det Ajax mente var 2-2, men målet ble annullert for dytting. Ajax-kaptein Davy Klaassen kjeftet på seg et gult kort som koster ham returkampen.

Svar skyldig

Halve Ajax' bakre firer var ute med karantene, og Solbakkens menn satte erstatterne på prøve helt fra start. Gjesteforsvaret ble svar skyldig i kampens første angrep, da William Kvist spilte ballen i bakrom og Falk fikk masse rom å løpe i. Hans harde diagonalskudd forsvant i mål ved lengste stolpe.

FC København koblet grepet om kampen og presset hardt på for flere mål. Det var krise for Ajax flere ganger, men vertenes avslutninger var ikke gode nok.

I det 32. minutt slo Ajax tilbake og tente håp om at klubben for første gang på 14 år skal få spille kvartfinale i en av europacupturneringene.

Traoré satte opp lagkaptein Klaassen på høyresiden, og han slo inn i midten. Der sto Peter Ankersen passiv bak Dolberg og så det danske stortalentet bøye seg og beine ballen i mål.

Robin Olsen hadde holdt nullen på hjemmebane i 999 minutter, men opplevde ikke å få tallet opp i fire sifre.

Drama

Falk fikk ballen i mål igjen i sluttminuttene av første omgang, men det var vinket for en korrekt offside i forspillet.

Etter pause var det Ajax som innledet best, men Cornelius-scoringen satte fart i både publikum og hjemmelaget, som halte i land en fortjent seier og hadde sjanser til å ta med seg et større forsprang til Amsterdam.

En Ajax-spurt kunne imidlertid har gitt uttelling. Olsen leverte en god redning på Klaassens skudd i det 85. minutt, og noen minutter senere brukte Dolberg muskler i en duell og stanget Klaassens hodepasning i mål. Dommeren annullerte heller strengt.

For øvrig mister også FCK-kaptein Mathias "Zanka" Jørgensen returkampen på grunn av gule kort.

(©NTB)